Bizness un ekonomika
2011. gada 4. maijs, 00:12

Ādamsons pametīs Parlamentārās izmeklēšanas komisiju par "Parex bankas" pārņemšanu

Jauns.lv

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas deputāts Jānis Ādamsons nolēmis izstāties no Parlamentārās izmeklēšanas komisijas, kas izveidota AS "Parex banka" pārņemšanas un restrukturizācijas procesu izvērtēšanai.

Kā skaidroja Ādamsons, to viņš darot pēc savas vēlēšanās. "Jau no paša sākuma, kad šī komisija tika veidota, uzskatīju, ka tajā jāstrādā ekonomistiem un finansistiem, nevis drošībniekiem. Nejūtu, ka varētu tikt pietiekami lietderīgi izmantots šīs komisijas darbā, tāpēc ar frakcijas vadību vienojos, ka manā vietā nāks cits deputāts," teica politiķis.

Ādamsona vietā darbam Parlamentārās izmeklēšanas komisijā tiek virzīts nesen deputāta mandātu ieguvušais Viktors Jakovļevs (SC).

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs ir SC deputāts Igors Pimenovs. Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), bet komisijas sekretāra amatā - Māris Kučinskis (PLL).

SC frakcija dalībai komisijā bija deleģējusi Ādamsonu un Pimenovu, apvienības "Vienotība" frakcija - Alekseju Loskutovu un Jāni Reiru, Zaļo un zemnieku savienības frakcija - eksbaņķieri Andri Bērziņu un Jāni Vucānu, "Par labu Latviju" frakcija - Kučinski un Andri Šķēli, bet nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcija - Dzintaru Rasnaču un Parādnieku.

Saeimas kārtības rullis paredz, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu. Līdz priekšsēdētāja ievēlēšanai komisiju vada Saeimas sekretārs.

SC Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins iepriekš pastāstīja, ka "SC ir aizdomas, ka "Parex bankas" pārņemšanas procesā notikušas vairākas nelikumības no pārņēmēja - tātad valsts - puses. Tāpēc mēs šajā izmeklēšanas komisijā vēlamies noskaidrot visu iespējamo patiesību par pārņemšanas procesa gaitu".

LETA