Bizness un ekonomika
2011. gada 11. maijs, 01:32

Četros Latvijas ezeros maijā ielaidīs zušu mazuļus

Jauns.lv

Saistībā ar Eiropas Zivsaimniecības fonda projektu "Zušu krājumu papildināšana Latvijas ezeros" maijā četros Latvijas ezeros tiks ielaisti zušu mazuļi, informē Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" pārstāvji.

Projekta mērķis ir zušu krājumu papildināšana Latvijas ezeros saskaņā ar Latvijas Nacionālo zušu krājumu pārvaldības plānu 2009.-2013.gadam. Kopējās projekta izmaksas ir 206 246 lati.

Projekta aktivitātes paredz zušu mazuļu piegādi un to ielaišanu maijā Ķīšezerā, Juglas ezerā, Lielajā Baltezerā un Mazajā Baltezerā.

Īstenotais projekts sekmēs zušu populācijas atjaunošanu Latvijas ūdenstilpēs, kā arī veicinās tādu Eiropas zivsaimniecības fonda mērķu sasniegšanu kā iekšējo ūdeņu zvejas ilgtspējīga attīstība, dabas resursu aizsardzība un uzlabošana, cik tālu tie saistīti ar zivsaimniecības nozari.

"BIOR" un tā starptautiski atzītā laboratoriju tīkla galvenās darbības jomas ir zinātniskā darbība (īstenojot pētījumu projektus un sniedzot zinātnisko pamatojumu), laboratoriskie izmeklējumi (dzīvnieku veselības, pārtikas aprites un vides jomas), zivju resursu pētniecība, zivju resursu atražošana, personāla apmācība.

"BIOR" tika izveidots 2009.gadā, apvienojot divas Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošas struktūras - Nacionālo diagnostikas centru un Latvijas Zivju resursu aģentūru.

LETA Nozare.lv

Tēmas