Bizness un ekonomika
2012. gada 15. aprīlis, 11:47

Aptauja: populārākais Latvijā ir "Brenguļu alus"

Jauns.lv

Par labāko Latvijā atzīts "Brenguļu alus", kas apsteidzis alus darītavu SIA "Bauskas alus" un AS "Agrofirma Tērvete" ražoto "Tērvetes alu", informē alkohola atlaižu meklētāja "iedzert.com" pārstāvis Aigars Andersons.

Aptaujā ar sociālo tīklu starpniecību kopumā piedalījās 900 respondentu, kuriem bija jāatbild uz jautājumu, kuras alus darītavas ražotais alus ir labākais Latvijā.

"Brenguļu alus" aptaujā saņēma 24% balsu, "Bauskas alus" - 17% balsu, bet "Tērvetes alus" - 12% balsu.

"Aptaujā ievērojamu balsu skaitu saņēma visi Latvijas alus ražotāji, kas apliecina to, ka latvieši ir lieli alus mīļotāji un katrai alus darītavai Latvijā ir plašs cienītāju loks," sacīja Andersons.

Viņš norādīja, ka ievērojamu balsu skaitu saņēma "Valmiermuižas alus" - 10%, "Užavas alus" - 9%, kā arī "Piebalgas alus" - 8%. Tāpat savs atbalstītāju loks ir arī abiem Latvijas lielākajiem alus ražotājiem - "Aldarim" un "Cēsu alum", tomēr tas nebija pietiekami, lai nodrošinātu aptaujas līderu pozīcijas.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta datiem 2011.gadā patēriņam Latvijā nodoti 16 269 000 dekalitru alus, kas par 4% pārsniedz 2010.gada un par 9% - 2009.gada rādītājus. Tādējādi 2011.gadā vidējais alus patēriņš uz vienu iedzīvotāju bijis 81 litrs pretstatā 70 litriem 2010.gadā. Igaunijā un Lietuvā alus patēriņš 2011.gadā bija attiecīgi 85 un 83 litri uz iedzīvotāju.

"iedzert.com" ir Latvijā izveidots alkoholisko dzērienu atlaižu meklētājs, kas apkopo Latvijas tirdzniecības vietās un veikalos atrodamos alkoholisko dzērienu akciju piedāvājumus un veic monitoringu Latvijas iedzīvotāju ieradumiem alkohola patēriņa jomā.

LETA Nozare.lv