Bizness un ekonomika
2012. gada 18. jūlijs, 08:52

Klaipēdas osta būvēs jaunu pasažieru termināli

Jauns.lv

Klaipēdas ostā sākta pirmā specializētā pasažieru un kravu termināļa būvniecība, ko plānots pabeigt līdz nākamā gada vasarai, paziņojis termināļa ģenerāldirektors Benedikts Petrausks.

"Šķidro kravu kraušana, kas tika veikta mūsu uzņēmumā, šobrīd ir pilnībā apturēta. Vakar mēs pabeidzām pēdējā kuģa kraušanu, un no šī brīža viss terminālis ir celtnieku rokās," norāda Petrausks.

Viņš pavēstīja, ka jaunais terminālis, kas spēs apkalpot aptuveni piecus miljonus tonnu kravu un apmēram vienu miljonu pasažieru gadā, tiks uzbūvēts aptuveni 20 hektāru lielā platībā viena gada laikā.

Termināļa ēkas kopējā platība veidos 5000 kvadrātmetru.

Petrausks paziņoja, ka galvenie celtniecības parteri ir kompānijas "Inkomsta", "Klaipedos Monolitas" un "Ruukki Lietuva".

"Tas būs patiesi moderns un progresīvs terminālis, kas uzbūvēts saskaņā ar līdzīgu termināļu pieredzi Baltijas jūrā un kuģniecības līniju prasībām," sacīja Petrausks.

Lietuvas valdība, Eiropas Savienība un privātie fondi termināļa ēkas celtniecībai atvēlēs 200 miljonus litu (40,8 miljonus latu), taču šajā summā nav iekļauta piekļuves ceļu un pārvadu rekonstrukcija.


LETA, ELTA