Bizness un ekonomika
2012. gada 4. novembris, 10:51

"Ekonomistu apvienība 2010" vērtēs varas partiju un valdības darbu

Jauns.lv

"Ekonomistu apvienība 2010" 15.novembrī rīkos diskusiju, kurā vērtēs varas partiju solījumu izpildi un valdības rīcības atbilstību tās programmai, uzzināja apvienībā.

Valdības vērtējuma uzdevums ir pievērst sabiedrības uzmanību valsts ilgtspējīgas attīstības jautājumiem, piemēram, valsts budžets un finanses, sabiedrības attīstība, ekonomiskā izaugsme, konkurētspējas pieaugums, kā arī tiesiskas valsts veidošana.

Vienlaikus "Ekonomistu apvienība 2010" norāda, ka pirms Saeimas vēlēšanām, vērtējot partiju politiskās programmas, politiķiem tika dota iespēja paust viedokli par aktuālākajiem jautājumiem, kuri būtu jārisina tuvākajos gados, piemēram, kas tiks darīts, lai atjaunotu uzticību politiskās pārvaldes institūcijām, kādus uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumus plānots veikt un kā tiks risināta tiesu pieejamības problēma.

Vērtētāju darba grupā ir "Ekonomistu apvienības 2010" biedri Ojārs Kehris, Olga Ertuganova, Edmunds Krastiņš, Juris Cebulis, Mārtiņš Bondars, kā arī politologs Filips Rajevskis un jurists Lauris Liepa.

BNS