Iespēju fotografēties ar 170 000 eiro vērto "Mercedes 280SE" izmanto teju 10 000 cilvēku
Labs automobilis līdzīgi labam vīnam – ar gadiem kļūst arvien vērtīgāks.
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 16. novembris, 12:16

Iespēju fotografēties ar 170 000 eiro vērto "Mercedes 280SE" izmanto teju 10 000 cilvēku

Jauns.lv

Teju 10 tūkstoši izstādes Riga Photo Show 2012 apmeklētāju izmantoja iespēju nofotografēties ar 170 tūkstošus eiro vērto 1969. gadā ražoto Mercedes 280SE, ko restaurējuši Riga Master Workshop meistari.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par šādu pārsteigumu Baltijas valstīs vēl nebijušajā projektā, kas norisinājās Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, bija parūpējies izstādes Riga Photo Show 2012 ģenerālsponsors FujiFilm.

Tāpat kā klasisko automašīnu atjaunošana nav tikai mehānisks darbs, tā prasa meistara rūpīgu un pārdomātu attieksmi pret vissīkākajām automašīnas detaļām, arī labas fotogrāfijas pamatā svarīga ir prasme izjust īsto brīdi, apbruņoties ar labu fototehniku un zināt vismaz gaismas un kompozīcijas pamatlikumus.

Mercedes 280SE jeb  tautā sauktais “astes spura” pasaules autobūves vēsturē plašu atpazīstamību ieguvis, pateicoties aizmugurējo spārnu aizmugures daļas mazliet paaugstinātajām “spurām”. Tāpat viens no pirmajiem sācis sērijveida modeļos izmantot projektētas deformācijas zonas, kas uzlabo pasažieru drošību sadursmes gadījumā. Gaitas īpašību un respektablā izskata dēļ šos modeļus ir iecienījuši tie auto kolekcionāri, kas gan mīl retro auto, gan vēlas ar tiem braukt.

Kasjauns.lv/Publicitātes foto