Pirmā fotokamera ar "Android" operētājsistēmu. FOTO
Īsti nevar saprast kāpēc mobilajiem telefoniem ir fotokameras funkcija, bet fotokamerām telefona funkcijas pagaidām vēl nav.
Auto un tehnoloģijas
2012. gada 11. decembris, 15:02

Pirmā fotokamera ar "Android" operētājsistēmu. FOTO

Jauns.lv

Ja pamanāt kādu, kurš vecpilsētas sirdī bļauj uz savu fotoaparātu – “bildē, maita”, tad neņemiet galvā! Šis fotogrāfs vienkārši izvēlējies balss vadības funkciju!

No decembra vidus Latvijā varēs iegādāties unikāla koncepta fotokameru - Samsung GALAXY Camera. Tā ir pirmā Smart jeb viedkamera, kas darbojas uz Android operētājsistēmas bāzes. Tādējādi fotokamera kļuvusi par daudz universālāku palīgu neaizmirstamu mirkļu fiksēšanā, apstrādē un publiskošanā. Kamerai ir īpaši plašs profesionālas fotografēšanas režīmu, kā arī attēlu rediģēšanas funkciju klāsts, kas neliks vilties ne foto entuziastiem, ne profesionāļiem.

Tāpat kā Samsung viedtālruņi un planšetdatori, kas darbojas uz Android operētājsistēmas bāzes, arī GALAXY Camera ļauj ērti pārskatīt savas iecienītākās interneta vietnes, rakstīt un lasīt e-pastus, kā arī izmantot sociālās saziņas tīklus Facebook, Twitter, Instagram un citus. Ikviens Samsung GALAXY kameras īpašnieks bez maksas var saņemt 50GB lielu vietu datu uzglabāšanai mākoņserverī Dropbox, ierastās atmiņas kartes vietā izmantojot WiFi pieslēgumu vai mobilo internetu.

GALAXY Camera lepojas ar kompaktu, pievilcīgu dizainu un pieejama baltā vai melnā krāsā. Tehnoloģisko iespēju klāsts pārliecinās arī rūdītus fotogrāfus - piemēram, izmantojot Smart Pro Mode, var izvēlēties dažādus režīmus, kas palīdz izcilā kvalitātē uzņemt pat sarežģītus kadrus, piemēram, ātras kustības ainu, ko tradicionāli ir grūti nofiksēt.

Tehnoloģiju mīļotāji novērtēs faktu, ka GALAXY Camera ir aprīkota ar 21x optiskā tālummaiņas objektīvu un 16 megapikseļu sensoru un tai ir 4,8 collas liels Super Clear LCD displejs, kas darbojas ar 720p HD izšķirtspēju, ļaujot izcilā kvalitātē aplūkot uzņemtos fotoattēlus un video kadrus. Turklāt GALAXY Camera dod iespēju ērti un vienkārši dalīties ar uzņemtajiem fotoattēliem, izmantojot gan WiFi savienojumu, gan mobilo internetu. Savukārt viena no inovatīvākajām GALAXY Camera funkcijām ir balss vadība - ar vienkāršām balss komandām iespējams pietuvināt un attālināt attēlu, kā arī uzņemt fotogrāfijas.

Būtiski, ka, pateicoties viedkameras plašajam funkciju klāstam, fotoattēlus un videoklipus ir ļoti vienkārši apstrādāt - ar to tiks galā pat nepieredzējis lietotājs. GALAXY Camera piedāvā 35 dažādas fotoattēlu rediģēšanas funkcijas. Izmantojot Smart Content Manager funkciju, iespējams izveidot atsevišķas mapes dažādu notikumu dokumentēšanai, atzīmēt attēlos konkrētas personas un pat izdzēst fotoattēlus, kuri nav izdevušies tik labi, kā bijis iecerēts - kamera pati piedāvās izdzēst fotogrāfijas, kas tai šķitīs nekvalitatīvas.

Kasjauns.lv, Foto: Publicitātes Foto