Vācijas zemo ceno veikalu tīkls "Lidl" atgriežas Baltijā
"Lidl" jau 2003.gadā sāka gatavoties ienākšanai Baltijas valstu tirgū, tomēr vēlāk no šiem plāniem atteicās un pārdeva visus aptuveni 50 veikalu celtniecībai iegādātos zemesgabalus.
Bizness un ekonomika
2013. gada 3. aprīlis, 10:16

Vācijas zemo ceno veikalu tīkls "Lidl" atgriežas Baltijā

Jauns.lv

Vācijas zemo cenu veikalu tīkls "Lidl" jau tuvākajā laikā plāno sākt būvēt pirmos veikalus Lietuvā, vēsta laikraksts "Biznes&Baltija".

"Patlaban mēs meklējam nekustamos īpašumus, lai būvētu un attīstītu mūsu veikalu tīklu. To atvēršanas laiks pagaidām netiek atklāts," norādījusi "Lidl" pārstāve Daina Balčuniene.

Lai gan veikalu tīkla pārstāvis Štefans Krukels apgalvojis, ka uzņēmumam nav plānu par veikalu atklāšanu arī Latvijā, laikraksts atgādina bijušā Lietuvas lauksaimniecības ministra Kaža Starkēviča pērn teikto, ka "Lidl" plāno Kauņā uzcelt distribūcijas centru visam Baltijas valstu reģionam.

Kā ziņots, "Lidl" 2003.gadā sāka gatavoties ienākšanai Baltijas valstu tirgū, tomēr vēlāk no šiem plāniem atteicās un pārdeva visus aptuveni 50 veikalu celtniecībai iegādātos zemesgabalus. Savu lēmumu "Lidl" pārstāvji pamatoja ar Baltijas valstu pārāk mazo tirgu.

Latvijā uzņēmums tolaik labi nopelnīja, pat neatvēris nevienu veikalu, jo nekustamo īpašumu buma laikā izdevīgi pārdeva iegādātos īpašumus. Trīs gadu laikā - no 2006. līdz 2008.gadam - SIA "Lidl Latvija" peļņa sasniedza kopumā 7,2 miljonus latu, liecina "firmas.lv" informācija.

Daļu no "Lidl" īpašumiem Latvijā pārpirka igauņu veikalu tīkls "A-Selver", taču šis tirgotājs bija spiest pamest Latvijas tirgu ekonomiskās krīzes iespaidā.

LETA/ Foto: AFP