Auto un tehnoloģijas
2013. gada 15. aprīlis, 06:59

Latvijā pirmajā ceturksnī reģistrē 2,4 reizes vairāk jaunu autobusu nekā pirms gada

Jauns.lv

Šogad pirmajos trijos mēnešos Latvijā reģistrēti 19 jauni autobusi, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, liecina Auto asociācijas dati.

Tostarp šogad martā reģistrēti seši jauni autobusi, kas ir par 50% vairāk nekā 2012.gada martā.

Populārākie jaunie autobusi 2013.gada pirmajos trijos mēnešos bija "Mercedes Benz" – reģistrēti desmit šādi autobusi (pērn attiecīgajā laika periodā – četri), kā arī "Amo Plant" un "Setra" – reģistrēts pa diviem šādiem autobusiem (pirms gada – attiecīgi neviens un trīs).

Šogad reģistrēts arī pa vienam "Volkswagen", "Isuzu", "Renault", "Setra", "Volvo" un "MAN" autobusam.

Pagājušā gada pirmajos trijos mēnešos Latvijā reģistrēja astoņus jaunus autobusus, savukārt 2012.gadā kopumā – 93 jaunus autobusus.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu autoimportētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt savu biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju. Asociācijā ir 38 biedri, kas pārstāv 45 mehānisko transportlīdzekļu ražotāju zīmolus. No 2003.gada Auto asociācija ir Eiropas Autoražotāju asociācijas biedrs.

BNS