Novembra sākumā norisināsies Siguldas Restorānu nedēļa
Bizness un ekonomika
2016. gada 25. oktobris, 11:31

Novembra sākumā norisināsies Siguldas Restorānu nedēļa

Jauns.lv

No 1. līdz 6.novembrim Siguldā un tās apkārtnē norisināsies Siguldas Restorānu nedēļa, kurā piedalīsies desmit restorāni un kafejnīcas.

Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros viesi aicināti baudīt dažādas trīs ēdienu maltītes, iepriekš veicot galdiņa rezervāciju. Katrā restorānā tiks piedāvātas divas dažādas ēdienkartes par divām cenām  - 15 un 20 eiro pēc viesu izvēles.

Gardēžus nedēļas ietvaros gaidīs kopumā desmit sabiedriskās ēdināšanas iestādes, no kuriem sešas ir Siguldā: “Aparjods”, “Kropotkins”, “Garšas frekvence”, “Gadalaiki”, “Fazenda”, “Doma” un četras ir Siguldas apkārtē: “Kungu rija”, “Bīriņu pils restorāns”, “Mālpils muižas restorāns” un “Rāmkalnu” restorāns.

Siguldas Restorānu nedēļas ietvaros tiek piedāvātas burvīgākās sezonas veltes – krāsnī cepts ķirbis, dūmotas bietes un karamelizēti āboli. Katrā ēdienkartē gardēži atradīs izcilus pamatēdienus – sautētu stori, vērša vaigus, pīles konfitu, sama fileju, kā arī plašu saldo ēdienu piedāvājumu – aroniju zefīrkūku, cukurotu pīlādžu suflē, ķirbju panna cotta un burkānu deserts.

Siguldas Restorānu nedēļas piedāvājums un ēdienkartes būs pieejamas Siguldas oficiālajā tūrisma interneta vietnē www.tourism.sigulda.lv, kā arī sociālo tīklu profilos no 24.oktobra.

Siguldas Restorānu nedēļu organizē Siguldas novada pašvaldības aģentūra “Siguldas Attīstības aģentūra” sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības biroju, kopīgi īstenojot 2015.gadā izcīnīto titulu “Eiropas Gastronomijas reģions” 2017.gadā.

Eiropas Gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto