Bizness un ekonomika
2013. gada 12. maijs, 02:22

Zaķusalas TV torni plāno attīstīt par jauno tehnoloģiju demoparku

Jauns.lv

Rīgas radio un televīzijas tornim, kurā šodien notika pirmā laulību ceremonija, tuvāko gadu laikā plānots piešķirt otro elpu, tam kļūstot par jauno tehnoloģiju demoparku, Baltijas mēroga tūrisma objektu un nozīmīgu notikumu norises vietu, biznesa portālam "Nozare.lv" torņa nākotnes vīziju ieskicēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Kā ziņots, televīzijas tornī sestdien, 11.maijā veiksmīgi noritējusi pirmā laulību ceremonija, kurā "Jā!" vārdu viens otram teica Sanda un Ivo - konkursa, ko rīkoja Rīgas televīzijas un radio tornis sadarbībā ar kāzu portālu "precos.lv" uzvarētāji.

"Mēs rīkojām šo konkursu tāpēc, lai parādītu, ka Rīgas radio un televīzijas tornis ir ne tikai valsts nozīmes informācijas un tehnoloģiju būve, bet arī sabiedrībai atvērta notikumu vieta. Pašlaik torņa tehniskais stāvoklis un saturiskais piepildījums neļauj mums pilnībā īstenot šo misiju, tāpēc mēs esam uzsākuši darbu pie nozīmīga torņa un tā apkārtnes rekonstrukcijas projekta," skaidroja Bokta.

"Mēs ceram, ka tuvāko gadu laikā Zaķusalas TV tornis iegūs otro elpu un kļūs par jauno tehnoloģiju demoparku, nozīmīgu notikumu norises vietu, Baltijas mēroga tūrisma objektu - vietu ar ko Latvijai un Rīgai lepoties," uzsvēra Bokta.

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" ir Rīgas radio un televīzijas torņa īpašnieks.

LETA