"Deutsche Bank" trešo ceturksni negaidīti noslēdz ar peļņu
"Deutsche Bank" akcijas cena oktobra sākumā nokritās līdz rekordzemam līmenim saistībā ar bažām par bankas finansiālo stāvokli.
Bizness un ekonomika
2016. gada 27. oktobrī, 16:47

"Deutsche Bank" trešo ceturksni negaidīti noslēdz ar peļņu

Jauns.lv

Grūtībās nonākusī Vācijas banka "Deutsche Bank" šā gada trešajā ceturksnī negaidīti strādājusi ar 256 miljonu eiro tīro peļņu, salīdzinot ar vairāk nekā sešu miljardu eiro zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pērn, teikts ceturtdien publiskotajā bankas paziņojumā.

Šī peļņa pārsteigusi analītiķus, kuri bija prognozējuši, ka banka trešo ceturksni noslēgs ar zaudējumiem 949 miljonu eiro apmērā.

"Deutsche Bank" norāda, ka tās apgrozījums ceturksnī palielinājies līdz 7,5 miljardiem dolāru, pateicoties 10% izaugsmei investīciju banku pakalpojumu struktūrvienībā.

Finanšu tirgi un politiķi rūpīgi seko līdzi Vācijas lielākās bankas finanšu rādītājiem, jo tā šobrīd īsteno apjomīgu restrukturizāciju un cenšas pārvarēt finanšu krīzes radītās sekas.

Kā ziņots, "Deutsche Bank" akcijas cena oktobra sākumā nokritās līdz rekordzemam līmenim saistībā ar bažām par bankas finansiālo stāvokli. Investorus satraukušas jau septembra sākumā izskanējušās ziņas, ka varasiestādes ASV vēlas no "Deutsche Bank" piedzīt līdz pat 14 miljardiem dolāru, lai atceltu apsūdzības saistībā ar hipotekāro vērstpapīru tirdzniecību 2008.gada krīzes laikā.

LETA / Foto: Reuters/Scanpix/LETA