Auto un tehnoloģijas
2013. gada 28. septembris, 21:41

Kompānija "Valve" meklē testētājus savai spēļu konsolei

Jauns.lv

ASV programmatūras izstrādātājs "Valve" meklē beta testētājus savai spēļu konsolei, ko plānots izlaist 2014.gadā, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Pašlaik par spēļu konsoles tehniskajiem parametriem nekādu ziņu nav, tomēr "Valve" ir paziņojusi, ka gaidāmais produkts darbosies ar modificētu "Linux" bāzes operētājsistēmu. Tiesības piedalīties ierīču testēšanā var saņemt, izpildot "Valves" noteikumus, kas pamatā iekļauj reģistrēšanos digitālā satura izplatīšanas platformas "Steam" forumā un dažādu šī pakalpojuma iespēju izmantošanu.

"Valve" savā mājaslapā ir izteikusies, ka ar spēļu konsoli centīsies iekarot dzīvojamo istabu - tas nozīmē, ka tā konkurēs ar "Sony Playstation 4", "Microsoft Xbox One" un "Nintendo Wii U" konsolēm. Līdz šim "Steam" galvenie lietotāji ir bijuši personālo datoru lietotāji. "Valve" apgalvo, kas pēc konsoles izlaišanas tā vēl joprojām atbalstīs visus pašreizējos pakalpojumus.

Kompānija "Valve" popularitāti ieguva 1998.gadā pēc datorspēles "Half-life" izlaišanas, kas savam laikam piedāvāja mākslas filmai neierasti līdzīgu sižetu. Pēcāk spēle tika modificēta, un tās versija "Counter-Strike" kļuva par vienu no populārākajām daudzspēlētāju tipa asa sižeta spēlēm. 2003.gadā "Valve" nāca klajā ar digitālā satura izplatīšanas platformu "Steam", kas bija pirmā veiksmīgā datorspēļu un cita veida programmatūras digitālās izplatīšanas platforma.

LETA