Auto un tehnoloģijas
2013. gada 7. oktobris, 12:49

Izsolē nonāk The Beatles bundzinieka Ringo Stāra automobilis

Jauns.lv

Ringo Stāra automobilis noteikti ir labāks pirkums nekā Britnijas Spīrsas nolauztais kurpju papēdis vai Elvisa Preslija izspļautā košļene.

Slavenību automobiļi ir tie retie pirkumi, kuri ir puslīdz droši. Iespēja tikt par miljoniem pie viltojuma ir daudz mazāki nekā gadījumos ar papēžiem un košļājamām gumijām. Brīžiem šķiet, ka pat zvaigžņu un zvaigznīšu atgāzes tiek savāktas burciņās, lai vēlāk nonāktu izsolē.

Šoreiz kārta The Beatles bijušā bundzinieka Ringo Stāra Facel Vega spēkratam. Šo modeli ražoja Parīzē no 1962. līdz 1964. gadam un pavisam tika izgatavoti vien 182 kupejas eksemplāri.

Facel Vega, kuru 1964. gadā iegādājās Ringo par 5750 angļu mārciņām, aprīkots ar 6,7 litru benzīndzinēju un četru pārnesumu mehānisko ātrumkārbu. Tas bija viens no 26 eksemplāriem ar stūri “nepareizajā” pusē.

Ringo Stāra Facel Vega tagad nonācis izsolē un 1. decembrī to varēs iegādāties jebkurš šī autobūves zīmola piekritējs vai The Beatles fans. Plānotā sākuma cena ir 560 000 ASV dolāru.

Atgādināsim, ka šādu modeli sev kādreiz iegādājušies arī spāņu mākslinieks Pablo Pikaso, autobraucējs Stirlings Moss,  dziedātājs Frenks Sinatra un pat filmu dīva Džoanna Kolinsa.

Kasjauns.lv, Foto: Publicitātes foto, SIPA/Scanpix