Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Auto un tehnoloģijas

Izsludināts trešais Latvijas datorspēļu konkurss "Beidz runāt, sāc darīt!"

Jauns.lv

Latvijas datorspēļu izstrādātāju portāls "GameDev.lv" izsludina datorspēļu konkursu "Beidz runāt, sāc darīt!" (BRSD), biznesa portālam "Nozare.lv" ziņo konkursa organizators Elviss Strazdiņš.

Konkurss sākās 23.novembrī un turpināsies līdz 1.decembrim. Darbus var iesniegt "GameDev.lv" forumā.

Konkursa galvenais mērķis ir veicināt datorspēļu veidošanu Latvijā.

Līdzīgi kā trīs iepriekšējos BRSD konkursos, arī šogad dalībniekiem ir brīva spēles tematika un nav ierobežojumu uz izmantojamajām tehnoloģijām. Galvenais konkursantu uzdevums ir izveidot datorspēli, tādējādi parādot savas spējas un sevi šajā nozarē. Vienīgais nosacījums ir, lai spēle līdz konkursa paziņošanas datumam nebūtu iepriekš publiski izziņota. Ierobežojumi spēļu tematikā vai izstrādes platformās nav noteikti.

Konkursa organizētāji dalībniekiem iesaka veidot spēli komandās, tādējādi vienam otru papildinot un izveidojot pēc iespējas kvalitatīvāku un interesantāku datorspēli.

Noslēdzoties konkursam tiks uzsākta publiska balsošana un vietu sadalījums. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems naudas balvas. Ikvienam Latvijas spēļu izstrādātāju atbalstītājam iespējams veikt ziedojumu balvu fondam, tādējādi palielinot balvu apjomu. Patlaban balvu fondam saziedoti jau 100 lati.

Konkursa uzvarētāju paziņošana un apbalvošana notiks "GameDev.lv" rīkotajā ikmēneša satikšanās pasākumā 11. decembrī.

LETA