Pasaulē
2014. gada 25. februārī, 19:12

Ņemcovam piespriež desmit, bet Navaļnijam - 7 dienu arestu

Jauns.lv

Maskavas Tveras rajona tiesa otrdien piesprieda vairāku dienu arestu opozīcijas politiķiem Borisam Ņemcovam un Aleksejam Navaļnijam par nepakļaušanos policijai pirmdien notikušās akcijas laikā.

Ņemcovam piespriež desmit, bet Navaļnijam - 7 dien...

Partijas "Krievijas Republikāņu partija - Tautas brīvības partija" (RPP-PARNAS) līdzpriekšsēdētājam Ņemcovam tika piespriests desmit dienu arests, bet nereģistrētās Progresa partijas līderim Aleksejam Navaļnijam - septiņu dienu arests.

Maskavas policija pirmdien aizturēja apmēram 420 cilvēkus, kas piedalījās nesankcionētā demonstrācijā pie tiesas nama, kur tika nolasīts spriedums lietā par protestu akciju pret prezidentu Vladimiru Putinu. Starp aizturētajiem bija Ņemcovs, Navaļnijs, Iļja Jašins, Jevgeņijs Ļevkovičs un citi opozicionāri, kā arī decembrī amnestijas kārtībā no cietuma atbrīvotās pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina un Tolokoņņikovas vīrs Aleksejs Verzilovs.

Maskavas Zamoskvorečjes rajona tiesa pirmdien piesprieda līdz četru gadu ilgu cietumsodu astoņiem apsūdzētajiem, kas atzīti par vainīgiem līdzdalībā masu nekārtībās 2012.gada 6.maijā Bolotnajas laukumā notikušajos protestos pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

BNS