Pasaulē
2014. gada 13. marts, 02:26

Glastonberijas festivāls saņēmis licenci turpmākajiem desmit gadiem

Jauns.lv

Mendipas apgabala dome atjaunojusi slavenā Glastonberijas festivāla licenci uz desmit gadiem.

Tā ļaus rīkot iecienīto pasākumu līdz 2024.gadam. Mūziķu un darbinieku skaits līdz tam laikam drīkstēs pieaugt no tagadējiem 25,5 tūkstošiem līdz 63 tūkstošiem.

Savukārt pārdoto biļešu daudzums paliks tāds pats kā līdz šim - 135 tūkstoši.

Dome sacīja, ka dažas sīkas problēmas tikušas atrisinātas tam atvēlētajā termiņā. "Mēs neesam pašapmierināti. Tas vien, ka festivāla licence pagarināta uz desmit gadiem, nenozīmē, ka uzraudzīsim to mazāk rūpīgi kā citus šāda mēroga pasākumus," uzsver licencēšanas komisijas pārstāve Dženeta Mārša. "Mēs apzināmies, cik svarīgi ir pasaulslaveno pasākumu sarīkot pareizi, kā arī tā milzu iespaidu uz apkārtni un vietējiem cilvēkiem - gan pozitīvo, gan arī negatīvo."

Šogad festivāls norisināsies 25.jūnijā. Savu dalību apstiprinājušas tāda mūzikas industrijas zvaigznes kā kantrimūzikas dziedātāja Dollija Pārtone, rokgrupa "Blondie" un popmūziķe Lilija Alena.

Iepriekšējos gados Glastonberijas festivālā uzstājušies citi pazīstami mūziķi, piemēram, Bejonsa, U2 un "The Rolling Stones". Pērn Glastonberijā debitēja arī pašmāju grupa "Prāta vētra".

LETA