2014. gada 16. martā, 20:27

ES uzskata Krimas referendumu par nelikumīgu, lems par sankcijām pret Krieviju

Jauns.lv

Eiropas Savienība (ES) svētdien paziņoja, ka Ukrainai piederošajā Krimas pussalā svētdien notiekošais referendums par pievienošanos Krievijai ir nelikumīgs, un solīja pirmdien lemt par sankcijām pret Krieviju.

ES uzskata Krimas referendumu par nelikumīgu, lems...

"Referendums ir nelikumīgs un neleģitīms, un tā rezultāti netiks atzīti," kopīgā paziņojumā pavēstīja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu un Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs.

Paziņojumā teikts, ka "ES uzskata referenduma rīkošanu par Ukrainas teritorijas statusu kā esošu pretrunā Ukrainas konstitūcijai un starptautiskajām tiesībām".

Barrozu un van Rompeja paziņojumā arī uzsvērts, ka ES valstu ārlietu ministri pirmdien Briselē "izvērtēs situāciju un lems par papildu pasākumiem" pret Krieviju.

Jau vēstīts, ka Krimas pussalā, kur atrodas Krimas autonomā republika un Ukrainas valsts pakļautības pilsēta Sevastopole, svētdien notiek referendums par pievienošanos Krievijai. Krimas pussalu faktiski kontrolē Krievijas spēki bez pazīšanās zīmēm, kas Ukrainas bruņotos spēkus ir aplenkuši to bāzēs.

BNS