Skarbās vides dēļ nelaimīgā reisa lidmašīnas vraku varētu meklēt mēnešiem
Šajā pasaules daļā šobrīd ir ziemas sākums - tie būs vismaz 8 mēneši nepatīkamu un meklējumiem neērtu laika apstākļu.
Pasaulē
2014. gada 25. marts, 12:51

Skarbās vides dēļ nelaimīgā reisa lidmašīnas vraku varētu meklēt mēnešiem

Jauns.lv

"Tā ir sliktākā vieta pasaulē, ellīgi laikapstākļi," teic eksperti par apgabalu Indijas okeānā, kurā iegāzusies Malaizijas lidmašīna ar 239 cilvēkiem. Vakar amatpersonas paziņoja, ka lidmašīna ir iekritusi okeānā, un izdzīvojušo nav.

Aviācijas drošības konsultants Džefrijs Tomass izteicies, ka Indijas okeāns apmēram 2500 kilometru attālumā no Austrālijas rietumu piekrastes, šobrīd ir kā "putu katls ar baltām cepurēm". Proti, spēcīgais vējš un lietus apgrūtina noteikt Malaizijas aviolainera precīzu atrašanās vietu. Katru dienu plaši spēki lidaparātu meklē, bet otrdien priekšpusdienā pēc Latvijas laika visas lidmašīnas tika atsauktas atpakaļ bāzē skarbo laika apstākļu dēļ.

Lietusgāzes, zemi mākoņi un auksts laiks - šie ir aspekti, kuru dēļ lidaparāta vraka meklēšana varētu ilgt mēnešiem ilgi. Šajā pasaules daļā šobrīd ir ziemas sākums - tie būs vismaz 8 mēneši nepatīkamu un meklējumiem neērtu laika apstākļu.

Līdz šim gaisa kuģi okeānā pamanījuši arvien vairāk priekšmetu, kas, visticamāk, ir atlūzas no lidmašīnas. Vakar, kad šādu priekšmetu daudzums šķita pārliecinošs, Malaizijas amatpersonas paziņoja, ka "reisa MH370 lidojums diemžēl ir beidzies Indijas okeānā", tādējādi pārtraucot reisa pasažieru tuvinieku cerību, ka aviolaineris varētu būt nolaidies kaut kur uz sauszemes.

Kasjauns.lv, Foto: EPA/LETA