Putina "Vienotā Krievija" zaudē opozīcijai Novosibirskas mēra vēlēšanās
Lokotjs: "Mēs esam radījuši unikālu situāciju Krievijā, kad vienota opozīcija ir spējusi uzvarēt "Vienoto Krieviju".
Pasaulē
2014. gada 7. aprīlī, 13:37

Putina "Vienotā Krievija" zaudē opozīcijai Novosibirskas mēra vēlēšanās

Jauns.lv

Krievijas Komunistiskā partija negaidīti uzvarējusi prezidenta Vladimira Putina partiju "Vienotā Krievija" valsts trešās lielākās pilsētas Novosibirskas mēra vēlēšanās, pirmdien paziņoja vēlēšanu komisija.

Putina "Vienotā Krievija" zaudē opozīcijai Novosib...

Komunistu deputāts Valsts domē Anatolijs Lokotjs ieguvis 43,75% balsu, apsteidzot "Vienotas Krievijas" pārstāvi Vladimiru Znatkovu, kas ieguva 39,57% balsu, paziņoja šīs Sibīrijas pilsētas vēlēšanu komisija.

"Mēs esam radījuši unikālu situāciju Krievijā, kad vienota opozīcija ir spējusi uzvarēt "Vienoto Krieviju", " Lokotja teiktais citēts Komunistiskās partijas mājaslapā.

Lokotjs uzvarēja pēc tam, kad cits opozīcijas kandidāts - Iļja Ponomarjovs no kreisās partijas "Taisnīgā Krievija" - izstājās no priekšvēlēšanu cīņas, saviem atbalstītājiem lūdzot balsot par Lokotju kā vienīgo opozīcijas kandidātu.

"Mēs izdarījām to, kam neviens neticēja. Mēs apvienojāmies un uzvarējām," Ponomarjovs rakstīja savā emuārā radiostacijas "Eho Moskvi" vietnē internetā. "Pretinieks ir gāzts. Pār Sibīriju ir pacelts sarkanais karogs," piebilda politiķis.

Ponomarjovs koordinēja vairākus pret Putinu vērstus protestus un bija vienīgais deputāts Krievijas parlamenta apakšpalātā, kas martā balsoja pret Krimas aneksiju.

1,5 miljonu cilvēku apdzīvotā Novosibirska atrodas 1800 kilometrus attālumā uz austrumiem no Maskavas. Tā ir zināma kā Krievijas zinātnes centrs ar atzītu augstskolu.

BNS/Foto: All Over Press