2014. gada 5. maijs, 00:38

Kanāda paplašina sankcijas pret Krieviju

Jauns.lv

Kanada svētdien paziņoja par sankciju paplašināšanu pret Krieviju saistībā ar krīzi Ukrainā.

"[Kanādas] premjerministrs Stīvens Hārpers svētdien izplatīja paziņojumu, ka Kanāda ievieš papildu sankcijas pret 16 Krievijas subjektiem," informēja premjera interneta vietne. Netika precizēts, vai šie "subjekti" ir fiziskas vai juridiskas personas.

Hārpers uzsvēra, ka jauno sankciju ieviešanas iemesls ir "starptautiskās sabiedrības nopietnas bažas" par Krievijas politiku pret Ukrainu. To mērķis ir "turpināt ekonomiska spiediena pastiprināšanu uz Krieviju", ņemot vērā tās "atbildību par Ukrainas krīzi".

Hārpers apliecināja, ka Kanāda turpinās sadarbību ar sabiedrotajiem "brīvas demokrātiskas pasaules nodrošināšanai", un uzsvēra, ka "tiks veiktas tālākas darbības, ja Ukrainas suverenitāte un teritoriālā integritāte vēl arvien būs apdraudētas".

29.aprīlī tika ziņots, ka Kanāda noteikusi vīzu sankcijas pret deviņām Krievijas amatpersonām un ekonomiskas sankcijas pret divām Krievijas bankām - "Ekspobank" un "Rosenergobank".

Kanādas  vīzu piešķiršanas aizliegums tika noteikts deviņām Krievijas amatpersonām, kas atbildīgas par Ukrainas krīzi. Šīs amatpersonas ir Krievijas prezidenta administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Vjačeslavs Volodins, vicepremjers Dmitrijs Kozaks, Federālā apsardzes dienesta direktors Jevgeņijs Murovs, Krievijas prezidenta pilnvarotais pārstāvis Krimā un Krievijas Drošības padomes loceklis Oļegs Belavencevs, Valsts domes Ārlietu komisijas vadītājs Aleksejs Puškovs, Valsts domes deputāti Aleksandrs Babakovs un Vladimirs Žirinovskis, biznesmeņi Arkādijs Rotenbergs un Boriss Rotenbergs.

BNS