Pasaulē
2014. gada 16. maijs, 23:02

Sprādzienos Nairobi astoņi cilvēki nogalināti, 70 ievainoti

Jauns.lv

Divos sprādzienos Nairobi ļaužu iecienītā tirgus rajonā piektdien dzīvību zaudējuši astoņi cilvēki, bet vairāk nekā 70 ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Pirmais sprādziens noticis mikroautobusā, bet otrs - Gikombas tirgū uz austrumiem no Kenijas galvaspilsētas darījumu rajona, pavēstīja katastrofu seku likvidācijas centrs.

Nairobi galvenās slimnīcas preses pārstāvis apliecināja, ka slimnīcā ir nogādāti astoņi līķi un "vairāk nekā 70 ievainotie", no kuriem daudzi ir smagā stāvoklī.

"Daudzi ievainotie smagi asiņo. Mums ir vajadzīgs daudz asiņu," sacīja preses pārstāvis Simons Ithae.

Vietējie mediji vēsta, ka spridzekļi iemesti mikroautobusā un kādā tirgus veikalā.

Kopš 2011.gada, kad Kenija Āfrikas Savienības misijas gaitā nosūtīja savu armiju uz Somālijas dienvidiem, kur tā nodrošina atbalstu starptautiski atzītajai valdībai, Somālijas islāmistu grupējums "Shebab" Kenijā sarīkojis vairākus uzbrukumus.

Par piektdienas sprādzieniem neviens grupējums atbildību nav uzņēmies, tomēr Kenijas drošības struktūras Nairobi jau izvērsušas operāciju pret "Shebab" atbalstītājiem.

"Shebab" uzņēmās atbildību par pērn notikušo uzbrukumu Nairobi iepirkšanās centram "Westgate", kurā tika nogalināti 67 cilvēki.

LETA