"Jaunkrievijas" ideja dzīvo Doņeckā un Luganskā - tur tiek pašpasludināta republika
Doņecka Ukrainas prezidenta vēlēšanu dienā.
2014. gada 25. maijs, 17:02

"Jaunkrievijas" ideja dzīvo Doņeckā un Luganskā - tur tiek pašpasludināta republika

Jauns.lv

Prokremlisko separātistu pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas "tautas republikas" ir parakstījušas deklarāciju par savienības izveidošanu, svētdien paziņoja "Doņeckas tautas republikas" "Augstākās padomes" vadītājs Deniss Pušiļins.

"Šajā vēsturiskajā dienā mēs parakstām kopīgu deklarāciju par tautas republiku - Doņeckas tautas republikas un Luganskas tautas republikas - savienības izveidošanu. Mēs šodien arī apstiprināsim tautas republiku savienības padomi," teikts Pušiļina paziņojumā, kuru svētdien pārraidīja Krievijas telekanāls "Rossija 24".

"Jaunkrievijas ideja mūs ļoti iedvesmo, tā tiešām sāk iemiesoties, un mēs uzskatām to par vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu un virzīsimies pa šo ceļu," telekanālā "Rossija 24" paziņoja Doņeckas republikas "tautas gubernators" Pāvels Gubarevs.

"Doņeckas tautas republika" paziņoja "Twitter" mikroblogā, ka jau sestdien apvienojusies ar "Luganskas tautas republiku", izveidojot vienotu "valsti". "Doņeckas un Luganskas tautas republikas parakstīja dokumentu par apvienošanos vienotas valsts Jaunkrievijas sastāvā," teikts šajā mikroblogā.

Tajā arī teikts, ka "Doņeckas tautas republikas vārdā dokumentu par apvienošanos parakstīja Doņeckas tautas republikas premjerministrs Aleksandrs Borodajs, bet no Luganskas tautas republikas puses - republikas vadītā'js Aleksejs Karjakins".

"Mēs neatzīstam Ukrainas prezidentu un parlamentu. Doņeckas un Luganskas tautas republikas ir neatkarīgas valstis," sestdien savā "Facebook" lapā ierakstīja Gubarevs.

BNS, Foto: Reuters