
Ķīnā pieaug popularitāte kafijai ar netipisku sastāvdaļu

Kāda kafejnīca Ķīnas dienvidrietumos izpelnījusies plašu uzmanību, piedāvājot neparastu dzērienu — latte kafiju ar pievienotu vārītu cūkas zarnu šķidrumu un gabaliņiem. Šī neparastā kombinācija vienlaikus atspoguļo vietējo kulināro tradīciju un piesaista gan kafijas entuziastus, gan vietējos iedzīvotājus, raksta "South China Morning Post".
Kafejnīca atrodas Džandžou pilsētā, un tās īpašnieks Žangs Juči skaidro, ka dzēriena mērķis ir popularizēt gan vietējo ēdienu - sarkanā mērcē sautētas cūkas zarnas, gan paša uzņēmumu. Dzēriena cena ir 32 juaņas jeb aptuveni 4 eiro, un tas tiek piedāvāts trīs "intensitātes" līmeņos - sākot no vieglas līdz izteikti spēcīgai zarnu garšai.
Žangs norāda, ka izmantotās vārītās zarnas tiek iegādātas no pazīstama vietējā restorāna, un latte kafijai pievieno precīzi 6 gramus zarnu šķidruma, lai panāktu līdzsvaru starp kafijas garšu un delikāto papildinājuma aromātu. Dzēriena garša tiek raksturota kā saldeni sāļa, līdzīga sāļajam sieram.
Kopš dzēriena nonākšanas apritē jūnija sākumā, kafejnīcas apgrozījums ir vairāk nekā četrkāršojies. Apmēram 80% klientu izvēlas tieši šo neparasto dzērienu. Daudzi no viņiem ierodas no dažādām Ķīnas provincēm, atzīstot, ka garša esot pieņemama, pat ja zarnu ēdieni nav viņu ikdienas uztura sastāvdaļa.
Sociālajos tīklos šis kafijas eksperiments izraisījis pretrunīgas reakcijas - daži ar interesi pauž vēlmi to nogaršot, bet citi uzskata šādu kombināciju par nevēlamu.
Šī nav pirmā reize, kad Ķīnā kafijas pasniegšanā tiek izmantoti neparasti elementi. Piemēram, kādā Dzjansji provinces kafejnīcā latte tiek papildināts ar ceptu čili un karstu piparu pulveri, savukārt Juaņas provincē popularitāti guvuši kafijas dzērieni ar ceptiem tārpiem.