Beidzot noskaidrots, kur tad īsti notiks konkurss "Jaunais vilnis"
Krievijas estrādes zvaigznes Valērijs Meladze un Valērija uzstājas konkursa "Jaunais vilnis 2013" atklāšanas koncertā Dzintaru koncertzālē.
Pasaulē
2015. gada 12. janvāris, 17:19

Beidzot noskaidrots, kur tad īsti notiks konkurss "Jaunais vilnis"

Jauns.lv

Konkurss "Jaunais vilnis" no šī gada tiks rīkots Sočos, pirmdien paziņoja Krievijas Krasnodaras novada gubernators Aleksandrs Tkačovs.

"Mēs ieguvām tiesības uzņemt "Jauno vilni", un es uzskatu, ka tā ir ne tikai neliela uzvara. Tas nozīmē, ka mēs varēsim piesaistīt lielu skaitu tūristu, piepildīt viesnīcas, radīt jaunas darba vietas," Tkačova teikto citēja Krasnodaras novada administrācijas preses dienests.

Gubernators arī piebilda, ka konkursa rīkošanas galvenās pretendentes bija Soči, Kaļiņingrada un Jalta.

Jau ziņots, ka starptautiskā jauno  populārās mūzikas izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" vadība līdz pērnā gada beigām plānoja pieņemt lēmumu par konkursa norises jauno vietu. Kā iespējamās nākamās "Jaunā  viļņa" norises vietas tika izskatīta Krima, Soči, Baku, Kaļiņingrada un Kazaņa.

Lai gan spekulācijas par iespējamu "Jaunā  viļņa" norises vietas maiņu virmojušas jau vairākus gadus, pērn tās saasināja tas, ka neilgi pirms pērnā gada konkursa sākuma jūlijā tā dēvētajā melnajā sarakstā saistībā ar pozīciju Ukrainas krīzes jautājumā ar Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu tika iekļauti tādi Krievijas mākslinieki kā Josifs Kobzons, Valērija, Oļegs Gazmanovs un Ivans Ohlobistins, kas iepriekšējos gados bija aktīvi "Jaunā viļņa" pasākumu apmeklētāji, Valērija pat bija konkursa žūrijā.

Latvijas sabiedrībā domas par "Jaunā viļņa" rīkošanu Jūrmalā dalās, vieniem apšaubot pasākuma māksliniecisko vērtību un Krievijas estrādes zvaigžņu gozēšanās Jūrmalā nozīmību, bet citiem uzstājot uz pasākuma ekonomisko nozīmi Jūrmalas un visas Latvijas attīstībā.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA