Arī Vācijā nejēdzīgi izšķiež valsts naudu! Pagājušā gada dīvainākie tēriņi
foto: DPA/Scanpix
Šis tilts nekur neved, bet tā atjaunošana izmaksājusi 315 000 eiro.
Pasaulē

Arī Vācijā nejēdzīgi izšķiež valsts naudu! Pagājušā gada dīvainākie tēriņi

Māris Puķītis

Kas Jauns Avīze

Naudu prot izšķiest arī Vācijā – šīs valsts Nodokļu maksātāju savienība nākusi klajā ar kārtējo "Melno grāmatu", kurā ik gadu apkopoti nejēdzīgākie tēriņi.

Arī Vācijā nejēdzīgi izšķiež valsts naudu! Pagājuš...

Kopumā birokrāti bezjēdzīgi iztērē miljardiem eiro valsts un pašvaldību naudas, norāda organizācijā. Šogad lasāmi 100 piemēri, kas reizē liek smieties un raudāt.

Piemēram, Stapelfeldes purvājā, aizsargājamā dabas teritorijā Hamburgas nomalē, uzbūvēts tikai pusotru metru augsts skatu laukums. Saskatīt no tā neko lāgā nevar, bet izmaksas – 27 000 eiro.

Eberbahas pilsētiņā Bādenes-Virtembergas federālajā zemē varas iestādes lika likvidēt zebru, gājēju pāreju, kas esot bijusi pārāk tuvu autobusu pieturai un radījusi bīstamas situācijas. Trīspadsmit gadu laikā gan neviens negadījums nav bijis, bet darbi izmaksāja 3000 eiro.

Bidenkopfā Hesenes zemē atklāts, ka publiskā baseina dziļums ir par pieciem centimetriem mazāks, nekā paredz normatīvi. Nekādas nelaimes nav pieredzētas, tomēr 2000 eiro iztērēti, lai novāktu tramplīnu, kas šeit bija 30 gadu.

Hesenes dienvidos par 315 000 restaurēts 18. gadsimtā celtais Vecais pasta tilts, kuru 2015. gadā sabojājusi lauksaimniecības tehnika. Vienīgā liksta – šis tilts nekur neved, vienā pusē ceļu aizšķērso žogs, lai norobežotu rezervāta teritoriju.

Tēmas