3dienas
10stundas
30minūtes
19sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojās pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē
foto: Evija Trifanova/LETA
Pasaulē

Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjiem vienojās pagarināt Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Šveicē

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

21. oktobrī kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar delegāciju no Šveices. Abas puses vienojās pagarināt līgumu par Raiņa un Aspazijas ekspozīcijas izstādīšanu Lugāno, vienlaikus domājot par jauniem sadarbības formātiem, lai veicinātu savstarpēju sadarbību kultūrā.

Kultūras ministre ar Lugāno delegācijas pārstāvjie...

Tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas veidot ciešāku sadarbību starp Latviju un Šveici literatūrā, veidojot kopīgu rezidenču projektu sadarbībā starp Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju un Casa Pantrova namu Lugāno, Šveicē, kas sniegtu jaunas radošā darba iespējas, informā Lita Kokale, Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Viesi no Lugāno Latvijā apmeklēja Raiņa un Aspazijas vasaras māju Jūrmalā, kur iepazinās ar abu ievērojamo latviešu literātu nozīmīgo lomu Latvijas politiskajā, sabiedriskajā dzīvē un literatūrā, kā arī ierakstīja vēstījumus viesu grāmatā.

Delegācijas pārstāvji apmeklēja arī Latvijas Nacionālo bibliotēku, iepazīstoties ar ekspozīciju “Latviešu grāmatai 500” un reto grāmatu un rokrakstu krājumu veidošanu, kā arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja aktuālo ekspozīciju.