3dienas
14stundas
19minūtes
02sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Zelenskis ar lūgumu vērsies Vatikānā
foto: Edijs Pālens/LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Rīgas pilī 2024. gada 11. janvārī.
Pasaulē

Zelenskis ar lūgumu vērsies Vatikānā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Krievijas cietumos un nometnēs nonākušie ukraiņu pilsoņi ikdienā piedzīvo īstas šausmas. Spīdzināšana, pazemojumi un bads kļuvis par ikdienu tiem, kas nonākuši agresora rokās. Šāda necilvēcīga izturēšanās ir jāaptur. Tā "Telegram" paziņojis Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis ar lūgumu vērsies Vatikānā...

"Dzimtenei jau izdevies atgūt 3767 ukraiņus un ukrainietes. Gandrīz visiem viņiem bija nepieciešama ilgstoša ārstēšana un rehabilitācija pēc pārdzīvotajām ciešanām. Diemžēl Krievija turpina nelikumīgi noturēt tūkstošiem mūsu pilsoņu, ieskaitot bērnus, kurus piespiedu kārtā pārvieto uz okupētajām teritorijām, māca naidu, gatavo karam, tur ieročus un met granātas," sacīja Zelenskis.

"Kopā ar pasaules sabiedrību, kas novērtē cilvēka dzīvību, mums ir jāapvieno pūles, lai atbrīvotu katru no šiem cilvēkiem. Mūsu cerība uz Vatikāna un visu mūsu starptautisko partneru atbalstu kļūst īpaši aktuāla."

"Mums jādara viss iespējamais, lai atbrīvotu mūsu pilsoņus no briesmīgajiem apstākļiem, kādos viņi nonākuši. Jāpievērš uzmanība šai traģēdijai un jāpanāk visu atbrīvošana," paziņoja Zelenskis. 

19. oktobrī mediji vēstīja, ka Ukraina un Krievija sarīkojušas vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 95 katras puses karavīri. Apmaiņa notikusi ar Apvienoto Arābu Emirātu starpniecību. "95 mūsu cilvēki atkal ir mājās. Karavīri, kas aizstāvēja Mariupoli un "Azovstaļ", Doneckas, Luhanskas, Harkivas, Kijivas, Čerņihivas, Hersonas apgabalus," prezidents pavēstīja savā "Telegram" kanālā. Krievija ir ziņojusi, ka ar šo apmaiņu arī Krievijā atgriezās 95 karavīri.