Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tūrists Madeirā dodas snorkelēt sliktos laikapstākļos un spiests 15 stundas pavadīt bangojošā jūrā uz akmens
Ekrānuzņēmums no "X" (Foto: Portugāles Nacionālā jūrlietu pārvalde (Autoridade Marítima Nacional, AMN))
Pasaulē

Tūrists Madeirā dodas snorkelēt sliktos laikapstākļos un spiests 15 stundas pavadīt bangojošā jūrā uz akmens

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Portugāles Madeiras salā kādu poļu tūristu izdevies izglābt ar armijas drona palīdzību, kad vīrietis 15 stundas bija spiests pavadīt uz akmens bangojošā jūrā. Izrādās, iepriekšējā vakarā viņš sliktos laikapstākļos bija devies snorkelēt, taču krastā vairs nespēja izkļūt.

Tūrists Madeirā dodas snorkelēt sliktos laikapstāk...

Par 42 gadus vecā tūrista pazušanu sieva ziņoja sestdienas vakarā, kad jau bija kļuvis tumšs, bet viņas vīrs nebija atgriezies no snorkelēšanas Seišalas pludmalē salas ziemeļos. Vietējās varas iestādes uzsāka meklēšanas operāciju, iesaistot karavīrus un ugunsdzēsējus, taču meklēšanu apgrūtināja nelabvēlīgi laikapstākļi — vietumis viļņu augstums jūrā sasniedza trīs metrus.

Par laimi, vīrieti ap pusnakti izdevās atrast ar armijas drona infrasarkanās kameras palīdzību, taču slikto laikapstākļu un augsto viļņu dēļ glābšanas operācijas vadība nolēma viņam piekļūt no rīta, bet līdz tam ar dronu viņam nodot segu un pārtiku. Izdevums “Portugal Resident” vēsta, ka visu nakti drons palika gaisā virs šī vīrieša, nodrošinot pastāvīgus sakarus, bet no agrā rītā viens no glābējiem spēja šo akmeni sasniegt un kopā ar viņu sagaidīja helikopteru, kas cietušo nocēla no akmens, uz kura viņš jūrā vienās peldbiksēs bija pavadījis 15 stundas. Visā šajā laikā viļņi padarīja neiespējamu pie šī akmens piekļūt glābšanas laivai.

Izglābtais vīrietis tika nogādāts vietējā slimnīcā. Ziņu komentētāji, paužot atzinību glābējiem, bija izbrīnīti par vīrieša neapdomīgo lēmumu doties snorkelēt tik sliktos laikapstākļos, turklāt vienatnē.