VIDEO: Kadirovs apgalvo, ka trīs Krievijas politiķi viņu vēlējušies noslaktēt - incidents saistīts ar Krievijas bagātākās sievietes vīru
foto: Ekrānšāviņš
Čečenijas līderis Kadirovs solījis saviem oponentiem atriebties.
Pasaulē

VIDEO: Kadirovs apgalvo, ka trīs Krievijas politiķi viņu vēlējušies noslaktēt - incidents saistīts ar Krievijas bagātākās sievietes vīru

Anna Klāra

Jauns.lv

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs sociālajos tīklos apgalvojis, ka trīs Krievijas politiķi centušies pasūtīt viņa slepkavību.

VIDEO: Kadirovs apgalvo, ka trīs Krievijas politiķ...

Kā norāda Kadirovs, lieta saistīta ar septembrī notikušo apšaudi Maskavā, netālu no Krievijas lielākā tiešsaistes mazumtirgotāja "Wildberries" telpām. Jau ziņots, ka 18. septembrī Maskavas birojā izcēlās apšaude , kuras laikā bojā gāja divi ēkas apsargi. Slepkavībās tiek vainots Krievijas bagātākās sievietes Tatjanas Bakalčukas vīrs Vladislavs, kas tika aizturēts nākamajā. Kā ziņo mediji, strīds esot izcēlies, jo bijušie mīlnieki nav spējuši vienoties par uzņēmuma nākotni.  Apšaudē tika nogalināti divi šī uzņēmuma apsargi inguši, un konfliktā apšaudes pretējās pusēs bijuši ingušu un čečenu tautības pārstāvji.

Kadirovs draudus izteicis diviem politiķiem no Dagestānas - Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes senatoram Suleimanam Kerimovam un parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputātam Rizvanam Kurbanovam. Kā trešo savu draudu mērķi viņš nosauca Valsts domes deputātu Behanu Barahojevu no Ingušijas. Kadirovs trešdien publicētajā video draudēja minētajiem politiķiem, bet vienlaicīgi pieprasīja Maskavā notikušo incidentu nepārvērst par etnisku konfliktu. Lai saglabātu kontroli pār Čečeniju, Kremlis ir sniedzis Kadirovam pilnīgu rīcības brīvību šajā republikā.

Pēc Kremlim tuvu stāvošu politisko analītiķu domām, Kadirova un Krievijas senatora Suleimana Kerimova konflikts uzskatāms par nopietnāko konfliktu Čečenijā pēdējo 10 gadu laikā. Krievijā saistībā ar notikušo aizsākušās nopietnas diskusijas par to, ka incidents var novest pie kara starp čečeniem un dagestāniešiem. Klīst runas, ka uz Ziemeļkaukāzu tuvākajā laikā tiks pārdislocēta Krievijas Nacionālā gvarde un Iekšlietu ministrijas spēki.