Pasaulē

VIDEO: viesuļvētra "Miltons" jau laupījusi 10 cilvēku dzīvības - ielās manīti aligatori

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

ASV gadsimta vētra "Miltons" Floridas štatā jau laupījusi 10 cilvēku dzīvības, bet vietējie iedzīvotāji ziņo, ka pārplūdušajās pilsētu ielās manīti aligatori.

VIDEO: viesuļvētra "Miltons" jau laupījusi 10 cilv...

Viesuļvētrā "Miltons", kas izraisījusi plašus postījumus ASV Floridas štatā, ir gājuši bojā vismaz 10 cilvēki, ceturtdien paziņoja amatpersonas. Jau vēstīts, ka "Miltons" trešdienas vakarā sasniedza sauszemi ASV Floridas štatā kā trešās kategorijas vētra, atnesot stipru vēju, lietu un izraisot jūrā augstus viļņus.

Visi vētras upuri ir zaudējuši dzīvību tās izraisītos tornado. Ir reģistrēti pieci upuri Sentlūsijas apgabalā, trīs - Volusijas apgabalā, un divi - Sentpītersbergas pilsētā. Floridas štatā ir izcēlušies plūdi, notikuši elektroapgādes pārtraukumi un citas nelaimes, tomēr viesuļvētra nebija tik katastrofāla, kā bija prognozēts. Lai gan viesuļvētras centrs jau ir atstājis pussalu, apdzīvotas vietas joprojām apdraud spēcīgs vējš, lietus un pēkšņu plūdu iespējamība.

Tāpat iedzīvotāji tiek brīdināti par aligatoru draudu, jo plūdu dēļ bīstamie rāpuļi ir pametuši ūdenstilpnes un manīti iedzīvotāju dzīvojamo māju tuvumā un pat iekšpagalmos. Ziemeļfortmaiersa dalījusies ar video, kurā aligators Lī apgabalā centies iekosties kāda autovadītāja spēkrata riepās.

Iemūžinātajā videomateriālā manāms, ka rāpulis vismaz dažas reizes parausta riepu pirms ieslīgst atpakaļ zem ūdens. "Tas bija liels milzenis!" pēc saskarsmes ar aligatoru iekliedzies automašīnas pasažieris.

FORT MYERS BEACH, FLORIDA - OCTOBER 09: Members of the media work in flooded streets after Hurricane Milton made landfall in the Sarasota area on October 09, 2024, in Fort Myers, Florida. Milton, coming on the heels of the destructive Helene, hit as a category 3 storm with winds of over 100 mph, though veering south of the projected direct hit on Tampa. Instead, the storm, which earlier had reportedly spawned tornadoes, landed about 70 miles south of Tampa near Siesta Key, a strip of white-sand beaches that's home to 5,500 people, according to published reports..   Joe Raedle/Getty Images/AFP (Photo by JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Floridu sasniegusi trešās kategorijas vētra "Miltons"

Viesuļvētra "Miltons" trešdienas vakarā sasniedza sauszemi ASV Floridas štatā kā trešās kategorijas vētra, atnesot stipru vēju, lietu, augstus viļņus un ...

Aligatorus var atrast katrā Floridas apgabalā, taču saskaņā ar Floridas Zivju un savvaļas dzīvnieku aizsardzības komisijas (FWC) datiem uzbrukumi cilvēkiem novēroti "ārkārtīgi reti".