Eiropas Savienība ar "gaisa tilta" palīdzību plāno Libānai nosūtīt humāno palīdzību
foto: AFP/Scanpix
Konfliktos Libānā bojā gājuši jau vairāk nekā 1150 cilvēku.
Pasaulē

Eiropas Savienība ar "gaisa tilta" palīdzību plāno Libānai nosūtīt humāno palīdzību

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienība (ES) paziņojusi, ka izveidojusi "humānās palīdzības gaisa tiltu", lai laikā, kad turpinās Izraēlas un grupējuma "Hizbollah" bruņotais konflikts, Libānā nogādātu palīdzību.

Eiropas Savienība ar "gaisa tilta" palīdzību plāno...

Eiropas Komisija (EK) apliecināja, ka no Itālijas un Dubaijas uz Libānu plānoti trīs pirmie lidojumi, no kuriem pirmais tiks veikts piektdien. "ES ir kopā ar cilvēkiem, kurus Libānā skārusi krīze. Viņiem tiks piegādāts nepieciešamais, sākot no segām līdz patvēruma komplektiem un medikamentiem," mikroblogošanas vietnē "X" pauda EK prezidente Urzula fon der Leiena.

ES pagājušajā nedēļā paziņoja, ka, reaģējot uz konflikta eskalāciju, tā par 30 miljoniem eiro palielina izdevumus humānajai palīdzībai Libānā. Kopš 23.septembra Izraēla ir pastiprinājusi uzbrukumus "Hizbollah" bastioniem Libānā, kā rezultātā ir gājuši bojā vairāk nekā 1150 cilvēki un vairāk nekā miljons bijuši spiesti bēgt.

Trešdien "Hizbollah" atkal raidīja šāviņus uz Izraēlu un paziņoja, ka grupējums esot novērsis sauszemes iebrukumus. Dienu iepriekš Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu brīdināja Libānu, ka tai draud tāds pats "posts un ciešanas" kā Gazas joslai, ja tā neatbrīvosies no "Hizbollah". Brisele paziņojusi, ka tā jau kopš pagājušās nedēļas koordinē palīdzības piegādi Libānai no Beļģijas, Francijas, Polijas, Slovākijas un Spānijas.