Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Krievijas Valsts domes deputāts: mēs noliksim Ukrainu uz ceļiem, un tad tukšajā zemē gandrīz neviena vairs nebūs, varbūt tikai daži vecīši

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas propagandisti turpina apcerēt, kas notiks ar Ukrainu pēc Krievijas neizbēgamās uzvaras, un vairs neslēpj, ka sākotnēji deklarētās "denacifikācijas un demilitarizācijas" un vēlāk pat visas valsts aneksijas vietā vēlme ir vēl radikālāka — iznīcināt tur visu, lai nekas pāri nepaliek.

Krievijas Valsts domes deputāts: mēs noliksim Ukra...

"Protams, mēs ar Ukrainu vēl ņemsimies un vienalga tā nokritīs uz ceļiem, nekur tā neliksies, mēs izpildīsim tos uzdevumus," Kremļa galvenā propagandista Vladimira Solovjova raidījumā paziņoja viņa regulārais viesis, Valsts domes deputāts Andrejs Guruļovs. "Pirmkārt, tur vairs nebūs ražošanasl, tikai Rietumu, Otrkārt, šoziem tur vairs praktiski nebūs iespējams dzīvot. Treškārt, mobilizācijas resursi izsīkst, un pat ja viņi to samazinās līdz 21 gadam, viņi savāks, kā paši aprēķinājuši, apmēram pusmiljonu cilvēku. Mums apmēram gadu vai ilgāk nāksies ņemties, lai to visu iznīcinātu. Bet pēc tam vairs nekā nepaliks. Nu nekā taču nepaliks. Vienkārši tukša zeme, kas ir praktiski neapdzīvota. Varbūt paliks veci cilvēki un arī tie ne visi."

Lai visiem būtu skaidrs, cik miermīlīga un mīlestības pārpilna ir "brāļu tauta", Guruļovs vēl piebilst: "Vajag vienu reizi uzmaukt tā, lai pēc tam neviens nemocītos. Un ar to viss. Mēs taču to varam!"

"Uzmest bumbu" ir iemīļota krievu propagandistu tēma. Vladimirs Solovjovs burtiski sāk starot, sapņojot, kā nogremdēs nolāpīto "anglosakšu suņu salu" okeānā. Vai vēl labāk — lai Amerika būtu liesmās.

Taču naudas, acīmredzot, sāk pietrūkt, un Guruļovs aicina visus Krievijas iedzīvotājus samesties Ukrainas un, vēlams, arī Amerikas iznīcināšanai. "Pateiksim, ka tagad vairs nav "speciālā militārā operācija", tagad ir otrais Lielais Tēvijas karš. Mūs mēģina iznīcināt, tas ir Tēvijas karš. Tie ir draudi visai Tēvzemei! Vells ar ārā, savulaik taču nenožmiedzām viņus līdz galam."

"Šoreiz vairs nevajag apstāties," apcerīgi nosaka Solovjovs. "Katru gadsimtu divas reizes mēģinat mūs iznīcināt. Kaut kā jums nepielec. Nāksies jums "pielecināt"."