Pasaulē

Briesmīgs skats: Irānas raķešuzbrukumā Izraēlai nogalināts palestīnietis, kuram raķetes atlūza uzkrita uz galvas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kamēr palestīniešu līksmoja par Irānas raķeštriecienu Izraēlai, izskatās, ka vienīgais to upuris izrādījies palestīnietis, kuram raķetes atlūza Jordānas upes rietumkrasta Jērikas pilsētā uzkrita uz galvas.

Briesmīgs skats: Irānas raķešuzbrukumā Izraēlai no...

Krītošā atlūza trāpījusi kādam palestīniešu strādniekam. "Palestīniešu strādnieks Jērikā tika nogalināts, kad no debesīm nokrita raķetes gabals un viņam trāpīja," aģentūrai AFP paziņoja Jērikas gubernators Huseins Hamajels, vēsta "Al Arabiya News".

Tikmēr palestīnieši, gluži kā pērn 7. oktobrī, kad "Hamas" teroristi iebruka Izraēlā, no sirds līksmoja, vērojot raķešu lidojumu uz Izraēlu. Tiesa, Gazas iedzīvotājiem drīz vairs līksmība nebija prātā, kad Izraēla sāka atmaksas militāro operāciju.

Irāna otrdien izšāvusi aptuveni 180 raķetes uz Izraēlu, paziņojusi Izraēlas armija, norādot, ka lielu skaitu raķešu izdevies pārtvert. Armijas pārstāvis Daniels Hagari sacīja, ka bijuši arī daži "trāpījumi" valsts vidienē un dienvidos.

Sākoties raķešu uzbrukumam, gaisa trauksme tika izsludināta visā Izraēlā, tajā skaitā Jeruzalemē. Aptuveni stundu pēc paziņojuma par raķešu uzbrukumu armija pavēstīja, ka briesmas šobrīd vairs nedraud un ka cilvēki var atstāt bumbu patvertnes.

Izraēla paziņojusi, ka nepaliks atbildi parādā. "Šim uzbrukumam būs sekas. Mums ir plāni, un mēs rīkosimies vietā un laikā, ko paši izvēlēsimies," sacīja Hagari.