Pasaulē

Irāna draud Izraēlai: mēs uzbruksim vēl un neuzdrošinieties atbildēt! Izraēla sola nekavēties ar atmaksu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Pēc otrdienas vakarā notikušā raķešuzbrukuma Izraēlai Irānas vadība solījusi turpmākus uzbrukumus un brīdinājusi Izraēlu neatbildēt. Savukārt Izraēla paziņojusi, ka atbildēs Irānai jau šonakt.

Irāna draud Izraēlai: mēs uzbruksim vēl un neuzdro...

Irānas parlamenta Nacionālās drošības un ārpolitikas komitejas vadītājs Ebrāhīms Azīzī Irānas valsts televīzijā paziņoja, ka tas bija pirmais Irānas Revolucionārās gvardes korpusa uzbrukumu vilnis.

Viņš paziņoja, ka Izraēlas "militārie centri un objekti bija mūsu mērķi, taču  uzbrukumi varēja skart arī civiliedzīvotājus iespējamu neprecizitāšu dēļ."

Azīzī brīdināja, ka, ja Izraēla "atkal pieļaus kļūdu", sekos otrais vilnis, kas būs "vēl postošāks". Viņš piebilda, ka, saskaņā ar Irānas novērtējumu, Izraēla "nav spējīga atbildēt" uz šī vakara Irānas uzbrukumu, vēsta BBC.

Šāds apgalvojums neatrada dzirdīgas ausis Izraēlā, kuras armijas pārstāvis Daniels Hagari paziņoja, ka jau šonakt Izraēla sniegs "iespaidīgu atbildi".

foto: ZUMAPRESS.com
Irānas augstākais vadītājs Ali Hameneji un valsts prezidents Masuds Pezeškiāns.
Irānas augstākais vadītājs Ali Hameneji un valsts prezidents Masuds Pezeškiāns.

Arī Irānas prezidents Masuds Pezeškiāns attaisnoja Irānas uzbrukumu un brīdināja Izraēlu neatbildēt. Viņš sociālajā vietnē "X" paziņoja, ka, pamatojoties uz Irānas "likumīgajām tiesībām" ar mērķi "nodrošināt mieru un drošību Irānai un reģionam", Izraēlai tika sniegta "izšķiroša" atbilde "Irānas interešu un pilsoņu aizstāvībai".

Vēršoties pie Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu, viņš apgalvoja, ka "Irāna nealkst karu, bet stingri stāsies pretī jebkādiem draudiem." Viņš brīdināja Izraēlu, ka šī vakara uzbrukums bija tikai niecīga daļa no Irānas kaujas spējām.