Krievijas Ārlietu ministrijas runassieva Zaharova šausta "neofašistisko" Latviju: krievus tur necilvēcīgi vajā jau no bērnudārza!
foto: IMAGO/SNA
Marija Zaharova
Pasaulē

Krievijas Ārlietu ministrijas runassieva Zaharova šausta "neofašistisko" Latviju: krievus tur necilvēcīgi vajā jau no bērnudārza!

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievija kārtējo reizi apsūdzējusi Latviju “neofašismā” un krievu iedzīvotāju nežēlīgā vajāšanā. Odiozā Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova savā “Telegram” kanālā uzbūrusi šaušalīgas ainas, kā vietējie rusofobi necilvēcīgi izturas pret krievu bērniem skolās un bērnudārzos.

Krievijas Ārlietu ministrijas runassieva Zaharova ...

Reaģējot uz Latvijas ārlietu ministres Baibas Bražes paziņojumu, ka Krievijā apspiež citādi domājošos un izplata dezinformāciju, Zaharova ķērās pie iemīļotās nepilsoņu tēmas, stāstot par krievvalodīgo iedzīvotāju pastāvīgo diskriminēšanu un strauji pieaugošo rusofobiju, kas izpaužās krievu valodas lietošanas izskaušanā, kā arī krievvalodīgo terorizēšanā jau no bērnudārza un skolas vecuma.

Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže (JV), otrdien Baltijas valstu un Ziemeļvalstu vārdā uzrunājot ANO Cilvēktiesību padomi, paziņoja, ka Krievijas masveida represijas valsts iekšienē iet roku rokā ar tās agresiju pret Ukrainu. "Krievija ir pastāvīgi slāpējusi atšķirīgus viedokļus, apklusinājusi neatkarīgos medijus, izplatījusi dezinformāciju un apspiedusi pilsoniskās sabiedrības organizācijas," pauda Braže. "Politieslodzītie, tostarp cilvēktiesību aizstāvji, advokāti un žurnālisti tiek turēti kā ķīlnieki citu valstu politiskai ietekmēšanai." norādīja Braže, uzsverot, ka ir jāizmanto instrumenti visos iespējamos starptautiskajos formātos, lai sauktu Krieviju pie atbildības par tās pastrādātajiem smagajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

"Eiropas pseidodemokrātiskie institūti tā arī nav atraduši sevī spēkus nosodīt vai pat komentēt šīs neofašistiskās valsts apkaunojošās prakses, kur par dzīves normu ir kļuvušas nežēlīgas rusofobiskas vajāšanas, bērnu terorizēšana skolās un bērnudārzos, žurnālistu vajāšana un vēstures faktu sagrozīšana," paziņoja Zaharova. "Ne Latvija un ne ANO Cilvēktiesību padome var iepīkstēties jelkā vārdā par cilvēka tiesībām citās valstīs."

Viņa piebilda, ka "detalizēti par šīm un daudzām citām šaušalīgām problēmām" tiek stāstīts nesen publicētajā Krievijas Ārlietu ministrijas ziņojumā par situāciju ar nacisma heroizāciju, neonacisma un citu necilvēcīgo prakšu izplatīšanos, kā arī Krievijas un Baltkrievijas Ārlietu ministriju kopīgajā ziņojumā par cilvēktiesībām atsevišķās valstīs. Šajo garadarbos situācija Baltijas valstīs, līdztekus Polijai un Čehijai nodēvēta par "absolūtu absurdu", jo šajās valstīs "pēc Rietumu kuratoru norādījumiem tiek radīta "jauna" nacionālā vēsture, sagrozīti vēstures fakti, notiek cīņa ar padomju pieminekļiem, ciniski pielīdzināts komunisms un fašisms, veicinātas rusofobijas izpauses, kas aiziet līdz nacistu un viņu līdzskrējēju atklātai attaisnošanai un padarīšanai par varoņiem".