Kaut kas tāds Durbanas apkaimē pēdējo reizi bija novērots tālajā 1984. gadā.

Sniegs Dienvidāfrikā 2024. gada 21. septembrī

Sestdien, 21. septembrī, daudzus Dienvidāfrikas pilsoņus pārsteidza neparasti spēcīga snigšana. Dažviet sniega kārta bijusi par divus metrus bieza, norāda meteorologi.

Pasaulē

FOTO: "Tas ir kaut kas ārkārtējs!" Dienvidāfrikā sestdien uzsnigusi bieza sniega kārta

Anna Klāra

Jauns.lv

Sestdien, 21. septembrī, Dienvidāfrikā bija vērojama platuma grādiem netipiska parādība - netālu no Durbanas izcēlusies spēcīga snigšana, kas zemi vietām pārklāja pat ar divu metru biezu sniega segu.

FOTO: "Tas ir kaut kas ārkārtējs!" Dienvidāfrikā s...

Spēcīgā snigšana visstiprāk ietekmēja Durbanas apkārtni, kur sniegs paralizēja satiksmi uz N3 šosejas, kas savieno Johannesburgu ar Durbanu. Glābšanas dienesti norāda, ka sniega dēļ satiksme bija paralizēta, apkārtceļi - bloķēti, un daudzi autovadītāji bija spiesti pavadīt nakti savos transporta līdzekļos.

Meteorologi norāda, ka šis uzskatāms par ārkārtēju gadījumu, jo dažviet sniega kārta sasniedza pat divu metru biezumu. Kaut kas tāds šajā apgabalā pēdējo reizi bija novērots tālajā 1984. gadā.

Kvazulu-Natālas provinces valdība norāda, ka "iestrēgušajiem autovadītājiem tika piegādāta silta pārtika", bet kāds vietējais kravas automašīnas šoferis norāda, ka "notikušais viņu pamatīgi satraucis, jo viņš uz ceļa bija iestrēdzis vairāk nekā 13 stundas, līdz saņēma palīdzību".

Dienvidāfrikas meteoroloģijas dienesta sinoptiķis Luthando Masimini norāda, ka "gadījums ir ārkārtējs" un vēsta, ka vairākos Dienvidāfrikas reģionos izsludināts oranžais - snigšanas brīdinājums". Bet, kamēr vieni par negaidītajiem laikapstākļiem ir sašutuši, vairāki iedzīvotāji steigušies uz notikuma vietu, lai neparasto skatu iemūžinātu. "Tas ir brīnišķīgi! Mani bērni nekad nebija redzējuši sniegu!" mikroblogošanas vietnē "X" norāda kāds iedzīvotājs.