Lietuvas ārlietu ministrs: uz Ķīnas palīdzību Krievijai ir jāreaģē ar sankcijām
foto: VIA REUTERS
Krievijas prezidents ar Ķīnas viceprezidentu.
Pasaulē

Lietuvas ārlietu ministrs: uz Ķīnas palīdzību Krievijai ir jāreaģē ar sankcijām

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ķīnai būtu jānosaka sankcijas par tās sniegto atbalstu Krievijai, kas izvērsusi militāru agresiju pret Ukrainu, ceturtdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

Lietuvas ārlietu ministrs: uz Ķīnas palīdzību Krie...

"Uz Ķīnas palīdzību Krievijai ir jāreaģē ne tikai ar bažām, bet arī ar konkrētu atbildi, piemēram, sankcijām, ekonomiskās atkarības mazināšanu no Ķīnas tirgus," Landsberģis sacīja preses konferencē Viļņā.

Ministrs norādīja, ka Ķīnas un Krievijas partnerība "intensīvi un neatgriezeniski paplašinās".

"Ķīna ir kļuvusi par nozīmīgāko Krievijas līdzdalībnieci karā pret Ukrainu. Mums uz to ir jāreaģē, ne tikai palielinot militāro atbalstu Ukrainai, bet arī konkrēti rīkojoties, lai nepieļautu, ka Krievijas līdzzinātājas - Baltkrievija, Ķīna, Irāna un Ziemeļkoreja - palīdz Krievijai," sacīja Lietuvas ārlietu ministrs.

Kopš 2022.gada, kad Krievija iebruka Ukrainā un pret Maskavu tika vērstas stingras Rietumu ekonomiskās sankcijas, divpusējā tirdzniecība starp abām sabiedrotajām - Krieviju un Ķīnu - sasniegusi rekordaugstu līmeni. ASV amatpersonas norāda, ka Ķīna eksportē uz Krieviju preces, kas nepieciešamas Krievijas militārajai rūpniecībai.