VIDEO: pēc Trampa šausminošajiem apgalvojumiem, ka imigranti ASV ēd kaķus un suņus, atklātībā nonākuši “pierādījumi”
foto: Ekrānuzņēmums
Sieviete apcietināta par to, ka nogalinājusi un apēdusi kaķi.
Pasaulē

VIDEO: pēc Trampa šausminošajiem apgalvojumiem, ka imigranti ASV ēd kaķus un suņus, atklātībā nonākuši “pierādījumi”

Santa Hincenberga

Jauns.lv

ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps ir izraisījis sašutumu, prezidenta debašu laikā atkārtojot dīvainas sazvērestības teorijas par imigrantiem, kas Amerikā ēd kaķus un suņus. Neilgi pēc tam medijos nonācis video ar sievieti, kas mielojas ar kaķi ielas vidū.

VIDEO: pēc Trampa šausminošajiem apgalvojumiem, ka...

Tramps pēc jautājuma par robežu drošību dīvainā veidā pievērsās tiešsaistes sazvērestībām par Haiti imigrantiem, kas ēd mājdzīvniekus Springfīldā, Ohaio štatā. “Springfīldā viņi ēd suņus un kaķus. Viņi ēd tur dzīvojošo cilvēku mājdzīvniekus,” viņš piebilda, Kamalai Harisai smejoties un pakratot galvu.

Deivids Muira, viens no ABC raidījuma moderatoriem, ātri pārbaudīja Trampa sniegtos faktus, sakot, ka Springfīldas pilsētas pārvaldnieks konstatēja, ka nav “ticamu ziņojumu” par to, ka migranti pilsētā būtu nodarījuši kaitējumu mājdzīvniekiem.

Šī sazvērestība ir izraisījusi miljoniem skatījumu platformā "X" pēc tam, kad kāds Springfīldas vietējais iedzīvotājs sociālajos tīklos publicēja ziņu, ka viņa kaimiņa meitas draudzene pazaudējusi kaķi un vēlāk atrada to karājamies uz zara, netālu no kaimiņa mājām. Ierakstā tika izteikts pieņēmums, ka kaķis bija pakārts pie koka, lai to nokautu un apēstu.

Pēc Trampa apgalvojumiem par mājdzīvnieku nolaupīšanu ir sākuši izplatīties drausmīgi kameras ieraksti, kuros redzama sieviete, kas, iespējams, nogalina un apēd kaķi.

Aizdomās turētajai izvirzītas apsūdzības pēc tam, kad viņa 16. augustā Kantonā, Ohaio štatā, esot nogalinājusi un apēdusi kaķi. Sievietei tika izvirzītas apsūdzības par aizliegumiem attiecībā uz mājdzīvniekiem, cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem un nekārtīgu uzvedību.

Saskaņā ar policijas ziņojumu “apsūdzētā spīdzināja, nogalināja un apēda kaķi dzīvojamā rajonā vairāku cilvēku klātbūtnē”.

Pašlaik sieviete atrodas Starka apgabala cietumā, un viņai ir noteikta 100 000 ASV dolāru drošības nauda. Viņa savu vainu neatzīst neprāta dēļ.

Pēc tam uzreiz viltus ziņus portālos tika publicēti videoieraksti par sievietes arestu ar virsrakstu “Haiti sieviete Springfīldā, Ohaio, apēd kaimiņa kaķi”. Lai gan videoklipā ir minēta haitiešu sieviete Springfīldā, incidents notika Kantonā. Tajā arī apgalvots, ka sieviete ir imigrante no Haiti, tomēr viņas dzimtene ir Ohaio.

Springfīldas stratēģiskās iesaistes vadītāja Karena Greivsa izplatījusi paziņojumu par šīm baumām: “Reaģējot uz nesen izskanējušajām baumām par imigrantu noziedzīgām darbībām mūsu pilsētā, mēs vēlamies paskaidrot, ka nav saņemti ticami ziņojumi vai konkrēti apgalvojumi par to, ka imigrantu kopienas personas būtu nodarījušas kaitējumu mājdzīvniekiem, ievainojušas tos vai ļaunprātīgi izmantojušas. Turklāt nav apstiprinājušies gadījumi, kad imigranti būtu iesaistījušies nelikumīgās darbībās.”