Miris vīrietis, kurš nežēlīgi aizdedzināja Ugandas olimpieti
foto: REUTERS/SCANPIX
Ugandas olimpiete Rebeka Čeptegei.
Pasaulē

Miris vīrietis, kurš nežēlīgi aizdedzināja Ugandas olimpieti

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Slimnīcā no apdegumiem miris Ugandas vieglatlētes Rebekas Čeptegejas bijušais draugs, kurš cietsirdīgi ar benzīnu aplēja un aizdedzināja Ugandas sportisti.

Miris vīrietis, kurš nežēlīgi aizdedzināja Ugandas...

Kā ziņots, Čeptegei bijušais partneris Diksons Ndjma Marangačs aplēja viņu ar benzīnu un aizdedzināja viņas mājās Endebesā, Kenijas rietumu Trans-Nzojas apgabalā. Incidents notika tikai dažas nedēļas pēc tam, kad 33 gadus vecā Čeptegeja bija piedalījusies Parīzes olimpiskajās spēlēs maratona distancē, kur viņa ieņēma 44. vietu.

Kā pavēstīja slimnīcas pārstāvji, Ugandas sportiste uzbrukumā guva 75% ķermeņa apdegumu un pāris dienas vēlāk nomira.

Tiek ziņots, ka slimnīcā nesen miris arī pats uzbrucējs Diksons Ndjma Marangačs, kurš uzbrukuma laikā pats guva 30% ķermeņu apdegumu. Policija uzskata, ka viņu sadedzināja tas pats benzīns, ko viņš izmantoja, aizdedzinot Rebeku pēc strīda par īpašumtiesībām uz zemi, kuru viens no viņiem bija iegādājies.

Briesmīgais uzbrukums olimpietei notika svētdien, 1. septembrī, strīda laikā. Kaimiņi, kuri dzirdēja kņadu, skrēja, lai palīdzētu nodzēst liesmas, bet nesekmīgi. 

Kāda aculieciniece stāsta: "Kad iznācu ārā, es redzēju Rebeku, kas skrien uz manu māju aizdegusies un kliedza: palīdziet man. Kad es devos meklēt ūdeni un sāku saukt pēc palīdzības, viņas uzbrucējs atkal parādījās un aplēja viņu ar benzīnu vēlreiz.”

Šis ir viens no pēdējiem šausminošajiem ar dzimumu saistītajiem vardarbības gadījumiem Austrumāfrikas valstī, kur aktīvisti ir brīdinājuši par sieviešu slepkavību epidēmiju.