Bijušais draugs mēģinājis sadedzināt Ugandas olimpisko maratona skrējēju
foto: AP/Scanpix
Rebeka Čeptegei
Citi sporta veidi

Bijušais draugs mēģinājis sadedzināt Ugandas olimpisko maratona skrējēju

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Ugandas olimpiskā maratona skrējēja Rebeka Čeptegei pavisam drīz pēc Parīzes olimpisko spēļu noslēguma cīnās par dzīvību ar 75% ķermeņa apdegumiem — bijušais draugs viņu bija aplējis ar benzīnu un aizdedzinājis.

Bijušais draugs mēģinājis sadedzināt Ugandas olimp...

Pēc olimpiskajām spēlēm, sieviešu maratonā finišējot 44. vietā, 33 gadus vecā Čeptegei nesen atgriezās savā mītnes zemē Kenijā.

Vietējā policija apstiprināja, ka bijušais draugs viņai uzbrucis pašas mājās. Par plānotu slepkavības mēģinājumu liecina tas, ka viņš jau bija iegādājies kannu ar benzīnu, svētdien atbrauca un strīda laikā uzlēja to sportistei, pēc tam aizdedzinot, vēsta “Daily Mail”.

Policija norādīja, ka bijušais sagaidīja, kamēr paša sieva un bērni bija baznīcā, un tad uzbruka bijušajai draudzenei. Vietējais policijas priekšnieks norādīja, ka liecinieki dzirdēja pāri strīdamies par zemi, uz kuras bija uzbūvēta māja. Medijos ziņo, ka Čeptegei bija iegādājusies zemi Kenijas Transnzoias apgabalā pie Ugandas robežas, un tur uzcēlusi māju.
Arī pats uzbrucējs guvis apdegumus un viņu ārstē tajā pašā slimnīcā, kur Čeptegei.
Nozieguma vietā policija atrada apdegušu pieclitrīgu degvielas kannu, vēsta Kenijas laikraksts “The Nation”.

Pēdējo gadu laikā vardarbīgā nāvē miruši vairāki Austrumāfrikas slaveni sportisti. 2023. gada 31. decembrī Ugandas olimpiskais skrējējs un šķēršļu skrējējs Bendžamins Kiplagats tika atrasts nodurts savā automašīnā. 2022. gadā Kenijā dzimusī Bahreinas sportiste Damarisa Mutī tika atrasta nožņaugta Itenas pilsētā, bet 2021. gada 13. oktobrī tajā pašā pilsētā atrada nodurtu divkārtējo pasaules čempionātu medaļu ieguvēju, pasaules rekordisti 10 kilometru skriešanā Agnesi Tiropu.