Skotijā atrod iekapsulējušos dzīvojamo māju.

Skotijā atrod pamestu māju, kas burtiski sastingusi laikā

Skotijas kalnos atrasta pamesta lauku māju ar dīvainiem artefaktiem - Vinstona Čērčila un Ādolfa Hitlera portretiem, šautenēm un savvaļas kaķa ...

Pasaulē
2024. gada 11. septembrī, 05:20

FOTO: Skotijā atrod pamestu māju kā no šausmu filmām

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Skotijas kalnos atrasta pamesta lauku māju ar dīvainiem artefaktiem - Vinstona Čērčila un Ādolfa Hitlera portretiem, šautenēm un savvaļas kaķa kauliem.

FOTO: Skotijā atrod pamestu māju kā no šausmu film...

Šī māja, kas atrodas Durnesā (ciems un pagasts Skotijas ziemeļrietumu augstienē) liek aizdomāties par cilvēkiem, kas tajā dzīvojuši. Ēka apdzīvota 1968. gadā. Šobrīd tā atrodas visai sliktā stāvoklī. Mājā atrastas arī personīgās mantas, ieskaitot apģērbu, grāmatas un galda piederumus, var pieņemt, ka īpašnieks miris pēkšņi un mantinieku viņam nav, raksta "Mirror". Mājā atrastā bise un lielie ragi, kas karājas tieši pie ieejas, liecina, ka saimniekam patika medības.

Laikā sastingušo māju atklājis pilsētu pētnieks ar segvārdu "Escapade". "Šī māja laikam bija viena no vecākajām, ja ne vecākā, pamestākā ēka, kādu jebkad esmu pētījis. Biju pārsteigts, ieraugot vairākas Hitlera fotogrāfijas skapī zem kāpnēm kopā ar Vinstona Čērčila portretiem, to klātbūtne man vispār nebija saprotama."

"Atradu vienguļamo gultu apakšstāvā, kamēr guļamistaba atradās augšstāvā. Tas, kurš te dzīvoja, laikam bija novecojis un vairs nevarēja kāpt pa trepēm. Esmu redzējis apkārt izmētātas vecas melnbaltas fotogrāfijas," dalījās pētnieks. Viņš piebilda, ka mājā bija daudz vecu lietu un pusi no tām viņš pat nesaprata. "No ārpuses izskatās pēc jebkuras citas jautras, mazas mājiņas, bet iekšā tas ir pavisam cits stāsts. Tur bija savvaļas kaķa galvaskauss un tas ļoti nobiedēja," par iespaidiem stāstīja "Escapade".