Naktī Baltkrievijā ielidojuši 7 Krievijas droni, viens manīts 70 kilometrus no Lietuvas robežas
Pasaulē
2024. gada 7. septembrī, 15:49

Naktī Baltkrievijā ielidojuši 7 Krievijas droni, viens manīts 70 kilometrus no Lietuvas robežas

Jauns.lv

Uzbrukuma laikā Ukrainai naktī Baltkrievijā ielidojuši vismaz astoņi Krievijas droni. Viens no tiem atradies 70 km attālumā no Lietuvas robežas, vēsta aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun".

Naktī Baltkrievijā ielidojuši 7 Krievijas droni, v...

"Naktī no 6. uz 7.septembri Baltkrievijas teritorijā ielidoja vismaz 7 "Shahed" tipa kamikadzes bezpilota lidaparāti un, domājams, pirmo reizi teritorijā iekļuva arī viens "Supercam" tipa krievu izlūkdrons," teikts ziņojumā.

Turklāt, saskaņā ar aktīvistu organizācijas datiem, viens no "shahed" droniem ielidojis Brestas reģionā, turpinot virzīties uz ziemeļiem.

"Šis "Shahed" ielidoja Grodņas apgabalā (pirmo reizi visā uzraudzīšanas laikā) un aizlidoja līdz Koreļičiem un Novogrudokai, virzoties uz Lietuvas robežu. Šis "Shahed" varēja nolidot virs Baltkrievijas uz ziemeļiem aptuveni 200 km, kas ar to notika tālāk nav zināms," precizē "Belaruski Hajun".

Tāpat zināms, ka visu nakti debesīs virs Baltkrievijas darbojās Baltkrievijas gaisa spēku iznīcinātāji un helikopteri.

"Kopumā Baltkrievijas gaisa spēku iznīcinātāji no Baranoviču lidlauka pacēlās 4 reizes, bet helikopteri no Mačuļiščiem pacēlās divas reizes. Aviācija tika pamanīta ne tikai valsts dienvidos, bet arī pašos ziemeļos - Ostrovecs un Vileikas apgabalā," piebilda uzraudzības grupas pārstāvji.

Aizvadītās nakts uzbrukums Ukrainā

Naktī uz sestdienu krievi uz Ukrainu raidīja 67 uzbrukuma lidrobotus "Shahed", no kuriem 58 ukraiņu zenītartilēristi notriekuši, ziņo Ukrainas Gaisa spēki.

Vēl trīs lidroboti nokrituši paši, bet seši atstājuši Ukrainas kontrolēto gaisa telpu, vai nu atgriežoties Krievijā, vai arī aizlidojot uz Baltkrieviju vai uz krievu okupētu Luhanskas apgabalu.

Lidroboti tika palaisti no Kurskas, Jeiskas un no krievu okupētās Krimas pussalas.