Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 12:36

VIDEO: apšaude Vācijā izcēlusies tieši 52 gadus pēc Minhenes olimpiādes teroraktiem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Minhenē pie Izraēlas ģenerālkonsulāta un Nacionālsociālisma vēstures dokumentācijas centra izcēlusies apšaude. Uzbrukums noticis 52 gadus pēc teroraktiem Minhenes olimpiskajās spēlēs, kurā dzīvību zaudēja 11 Izraēlas izlases dalībnieki.

VIDEO: apšaude Vācijā izcēlusies tieši 52 gadus pē...

Likumsargi norāda, ka policijas operācijas laikā netālu no Izraēlas ģenerālkonsulāta ēkas tika pamanīts bruņots vīrietis, kurš atklāja uguni uz ēkai blakus esošo policijas posteni. Vietējie mediji vēsta, ka policijas darbiniekiem izdevies uzbrucēju ievainot un aizturēt. Patlaban nav zināms, vai apšaudē bijis iesaistīts vēl kāds, vai uzbrucējs darbojies viens.

Noskaidrots, ka incidenta brīdī pie policijas posteņa atradās pieci policisti, tomēr varasiestādes nesniedz sīkāku informāciju, vai apšaudē kāds no viņiem cietis. Izraēlas Ārlietu ministrija informē, ka ģenerālkonsulāts šodien bija slēgts, saistībā ar piemiņas pasākumu, kas bija veltīts teroraktiem 1972. gada olimpiskajās spēlēs Minhenē, kurā tika nonāvēti 11 Izraēlas olimpiskās izlases dalībnieki. Neviens no konsulāta darbiniekiem apšaudē nav cietis.

Minhenes slaktiņš bija terora akts 1972. gada vasaras olimpisko spēļu laikā, kas bija vērsts pret Izraēlas sportistiem. Tas notika laikā no 5. līdz 6. septembrīm, kad 8 palestīniešu teroristu grupa iebruka olimpisko spēļu ciematā un sagrāba par ķīlniekiem 11 Izraēlas sportistus, trenerus un amatpersonas. Vēlāk visi 11 sportisti un 1 policijas darbinieks gāja bojā. Pieci no astoņiem teroristiem tika nogalināti neveiksmīgajā policijas veiktajā glābšanas mēģinājumā. Trīs izdzīvojušie teroristi tika noķerti, bet vēlāk, gūstekņu apmaiņas operācijā, tika nodoti Lībijai.