Krievija nostiprina Krimas tiltu ar pretgaisa aizsardzību un būvē "noslēpumainu struktūru"
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 12:07

Krievija nostiprina Krimas tiltu ar pretgaisa aizsardzību un būvē "noslēpumainu struktūru"

Jauns.lv

Krievijas Federācija uz Krimas tilta turpina savilkt pretgaisa aizsardzību, pat izstāžu paraugus. Turklāt okupanti uz pārceltuves būvē "noslēpumainu būvi", vēsta Ukrainas Jūras spēku spīkers Dmitrio Pletenčuks.

Krievija nostiprina Krimas tiltu ar pretgaisa aizs...
"Viņi savelk no visurienes. Un ļoti cieši "sapako" Krimu ar pretgaisa aizsardzību. Viņi ik pa laikam cenšas saglabāt šo "nenogremdējamā avionesēja" tēlu, kā periodiski to mēdz saukt. Tāpēc jā, viņu galvenjais mērķis, pirmkārt, atstāt iespēju izmantot šo placdarmu raķešu palaišanai, atstāt iespēju izmantot Krimu kā militāro bāzi," sacīja Pletenčuks.

Un, otrkārt, kā norādīja spīkers, okupanti vēlas turpināt izmantot Krimu kā loģistikas ķēdi piegādēm dienvidu grupai.

"Iepriekš galveno lomu tajā spēlēja prāmis, bet tagad Krimas tilts, jo prāmji nedarbojas. Un pat neskatoties uz to, ka tilts nespēj uzturēt šo loģistiku, krievi joprojām cenšas to maksimāli aizsargāt acīmredzamu iemeslu dēļ. Jo tas ir simbols un nevajadzētu aizmirst, ka Krimas tilts un enerģētiskais atzars Krimas nodrošināšanai, jau nerunājot par ikdienas patēriņa un degvielas preču piegādēm," viņš piebilda.

Pletenčuks piebilda, ka uz Krimas tilta var redzēt dažādas pretgaisa aizsardzības sistēmas, redzami pat izstāžu kompleksus.

Krimas tiltam tapusi 6000 smaga metāla arka

Arkas garums ir 227 metri, un līdz ar tās uzsliešanu pabeigts tilta, kas savieno Krieviju ar anektēto pussalu, redzamākais posms.

"Noslēpumainas struktūras" celtniecība

Komentējot "noslēpumainas būves" celtniecību Kerčas pārceltuvē, Pletenčuks to nosauca par vēl vienu šķērsli.

"Pagaidām ir grūti saprast (ko tieši Krievijas Federācija būvē - red.), jo priekšā ir vētru sezona un, atklāti sakot, šī konstrukcija neizskatās fundamentāla, bet jebkurā gadījumā tas ir kārtējais šķērslis, kas var aizsargāt pret iespējamiem dronu uzbrukumiem, bet varbūt to izmantos kā paralēlu pāreju, jo viņi to būvē tilta veidā. Bet es domāju, ka šosezon vētru sezonu dēļ varam arī neredzēt," norādīja spīkers.

Krimas tilts: kāda ir situācija

Krimas tilts ir Krievijas Federācijas nelikumīgi uzbūvēta pārceltuve pēc Krimas okupācijas 2014. gadā. 19 km garais tilts savieno pussalu ar Krievijas Federācijas sauszemes daļu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ar Krievijā ražoto kravas automašīnu "Kamaz".

Putins pie "Kamaz" stūres atklāj Krimas tiltu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ...

Ukraina Krimas tiltu jau sen uzskatījusi par leģitīmu triecienu mērķi. Tās ir notikušas jau iepriekš, divas reizes - 2022. gada 8. oktobrī un 2023. gada 17. jūlijā. Vēl 2024. gada aprīlī "The Guardian" rakstīja, ka Galvenā izlūkošanas pārvalde gatavo trešo triecienu Krimas tiltam.

Krievi, baidoties no jauna uzbrukuma, cenšas nosargāt Krimas tiltu. Jūlija beigās tika ziņots, ka iebrucēji pie Kerčas tilta uzstādījuši otru bonu līniju, kurā bija 21 barža.