Krievu diversanti pierobežas rajonos vairs nav tik aktīvi, kaujās neiesaistās
foto: AFP/Scanpix
Ukraiņu karavīri no 23. mehanizētās brigādes.
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 11:23

Krievu diversanti pierobežas rajonos vairs nav tik aktīvi, kaujās neiesaistās

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas sabotāžas grupas samazinājušas savu darbību Ukrainas pierobežas rajonos. Diversanti neiesaistās kaujā, bet mēģina izvietot mīnas, norāda Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta spīkers Andreju Demčenko.

Krievu diversanti pierobežas rajonos vairs nav tik...

Pēc viņa teiktā, robežsargi fiksē diversantu aktivitātes samazināšanos, tostarp Sumu reģionā. Bet ienaidnieks pilnībā neatsakās no sabotāžas darbībām. Tās periodiski novēro Čerņihivas reģionā.

"Ja agrāk sabotāžas un izlūkošanas grupējumi mēģināja iesaistīties kaujā ar ukraiņu aizstāvjiem vai ieņemt dažas pozīcijas, tagad sabotāžas aktivitātes vairāk izpaužas faktā, ka tiek veikta teritorijas mīnēšana," sacīja spīkers.

Demčenko piebilda, ka Ukrainas aizstāvji veic aktīvas pretdarbības pret Krievijas diversantiem. Militāristi izmanto dronus un tehniskos līdzekļus reljefa novērošanai, lai laikus pamanītu diversantus un neļautu tiem veikt jebkādas darbības Ukrainas teritorijā.

Kā atzīmēja Valsts robežsardzes dienesta spīkers, ienaidnieka diversantu aktivitāte ir samazinājusies, pateicoties Ukrainas militārpersonu darbībai pierobežas rajonos.