Krievijas raķetēs "Iskander-M" konstatētas 27 amerikāņu detaļas
foto: EPA/Scanpix
Krievijas militāristi neatklātā vietā 2024. gada 13. jūnijā ekspluatē nestratēģisku kodolraķeti "Iskander"./Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 07:22

Krievijas raķetēs "Iskander-M" konstatētas 27 amerikāņu detaļas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas raķetēs "Iskander-M", ar kurām okupanti apšauda Ukrainas pilsētas, ir desmitiem Rietumvalstīs ražotu detaļu, tai skaitā 27 ASV ražotās, teikts projekta "UA War Infographics" jaunā materiālā.

Krievijas raķetēs "Iskander-M" konstatētas 27 amer...

Krievijas raķetē "Iskander-M" ir konstatētas 27 amerikāņu detaļas, kā arī četras detaļas no Šveices, divas - no Taivānas, un viena - no Japānas. "Vai amerikāņu detaļas bija konkrēti tajā raķetē, kas tika raidīta uz Poltavu, publiski nav paziņots. Bet šis ir iemesls padomāt par to, kā pastiprināt cīņu pret sankciju apiešanu. Rietumvalstu detaļas ir atrastas pat ieročos, kas ražoti 2023.gadā," teikts šī projekta paziņojumā.

Polijā ir izcēlies skandāls pēc tam, kad Irānas dronos "Shahed-136" tika atrastas poļu detaļas. Krievija ar šiem droniem gandrīz katru nakti terorizē Ukrainas pilsētas. Francijas laikraksts "Le Monde" ir ziņojis, ka Krievija turpina iepirkt Rietumvalstīs tanku, dronu un raķešu sastāvdaļas.

Šāda produkcija no Eiropas nonāk Krievijā ar Turcijas kompānijas "Enütek Makina" starpniecību.
Britu laikraksts "The Guardian" 2023.gadā ziņoja, ka Krievija elektroniskās karadarbības līdzekļos izmanto britu kompāniju tehnoloģijas. Šādus līdzekļus ražoja arī Krievijas kompānijas, kas tolaik vēl nebija pakļautas Lielbritānijas sankcijām.