Grēta Tūnberga arestēta Kopenhāgenā, protestējot pret karu Gazā
foto: AFP/Scanpix
Klimata aktīviste Grēta Tūnberga.
Pasaulē
2024. gada 4. septembrī, 14:08

Grēta Tūnberga arestēta Kopenhāgenā, protestējot pret karu Gazā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/ The Guardian

Šodien, 4. septembrī, Dānijas policija aizturēja Grētu Tūnbergu un vēl piecus klimata aktīvistus. Studenti protestējot pret karu Gazā bija nosēdušies pie Kopenhāgenas Universitātes ēkas ieejas, bloķējot tai pieeju.

Grēta Tūnberga arestēta Kopenhāgenā, protestējot p...

Kopumā protesta akcijā piedalījās 20 studenti. Viņi nobloķēju pieeju universitātes ēkai. Policija atteicās atklāt piecu aizturēto aktīvistu vārdus, taču organizācijas “Studenti pret okupāciju” pārstāvis sacīja, ka 21 gadu vecā Tūnberga bija viena no aizturētajām personām.

Kopenhāgenas policijas pārstāvis informēja, ka aktīvisti tiek turēti aizdomās par patvaļīgu iekļūšanu ēkā un ieejas bloķēšanu. “Studenti pret okupāciju” sociālajā tīklā “Instagram” publicēja paziņojumu, ka “kamēr situācija Palestīnā pasliktinās, Kopenhāgenas Universitāte turpina sadarbību ar akadēmiskajām iestādēm Izraēlā”. Zemāk var noskatīties organizācijas publicēto video, kurā redzams, kā Tūnberga tiek arestēta. Organizācija raksta: "Dāņu mediji fokusējās uz to, ka viņa tika arestēta, bet neizceļ to, kāpēc viņa tika arestēta."

"Mūsu universitāte nevar būt līdzvainīga! Akadēmisko boikotu tagad!” pieprasa organizācija. Kopš pagājušā gada pavasara Palestīnas atbalstītāji, protestējot pret Izraēlas veikto Gazas joslas bombardēšanu un palestīniešu teritoriju okupāciju, ir izvietojuši nometnes pie dažādām universitātēm Amerikā un Eiropā.