Pēc ukraiņu dronu trieciena Krievijas naftas bāze deg 16 dienas: kā tagad izskatās naftas bāze Rostovas apgabala Proļetarskā
Proļetarskas naftas bāze (ekrānuzņēmums no video)
Pasaulē
2024. gada 3. septembrī, 13:17

Pēc ukraiņu dronu trieciena Krievijas naftas bāze deg 16 dienas: kā tagad izskatās naftas bāze Rostovas apgabala Proļetarskā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kamēr Krievijas Aizsardzības ministrija katru dienu braši ziņo par notriektajiem ukraiņu droniem un atvairītajiem uzbrukumiem, Rostovas apgabala Proļetarskā pēc ukraiņu trieciena naftas bāze degusi 16 dienas un no viņas gandrīz nekas nav palicis pāri.

Pēc ukraiņu dronu trieciena Krievijas naftas bāze ...

Par prāvajiem postījumiem liecina kompānijas “Planet Labs” nodrošinātais satelītuzņēmums 2. septembrī, kad Rostovas apgabala operatīvie dienesti ziņoja par ugunsgrēka nodzēšanu.

Spriežot pēc visa, sapostītas vairāk nekā 30 tvertnes ar 5000 kubikmetru degvielas ietilpību. Rostovas izdevums 161.ru vēstīja, ka 21. augustā naftas bāzē notika tāds sprādziens, kura liesmas varēja redzēt 30 kilometru attālumā esošajā Saļskas ciemā.

“Radio Svoboda” publicēja naftas bāzes salīdzinošos attēlus 16. augustā un 2. septembrī. Tā aizdegās pēc ukraiņu dronu uzbrukuma 18. augustā, liesmām aptverot 10 000 kvadrātmetrus. Ziņo par daudziem ievainotajiem ugunsdzēsējiem, taču dažādos medijos to skaits atšķiras: Kremļa rupors TASS vēstīja par 47 ievainotajiem ugunsdzēsējiem, savukārt 161.ru piemin 49 ievainotos Ārkārtējo situāciju ministrijas darbiniekus.