Krievija ar vadāmajām aviobumbām uzbrukusi Harkivai - aizdegusies dzīvojamā ēka un cietuši vismaz 40 cilvēki
foto: Ekrānšāviņš
Uzlidojumā rotaļu laukumā gājusi bojā meitenīte un aizdegusies 12 stāvu dzīvojamā ēka.
Pasaulē

Krievija ar vadāmajām aviobumbām uzbrukusi Harkivai - aizdegusies dzīvojamā ēka un cietuši vismaz 40 cilvēki

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Krievija ar vadāmajām aviobumbām veikusi plašu uzbrukumu Harkivas pilsētai - tā laikā aizdegusies 12 stāvu dzīvojamā ēka, ievainoti vismaz 40 cilvēki, bet nonāvēti pieci cilvēki, tai skaitā 12 gadus vecs bērns.

Krievija ar vadāmajām aviobumbām uzbrukusi Harkiva...

"Daudzstāvu ēka daļēji sagrauta un tur ir vairāki bojāgājušie un ievainotie," norāda pilsētas mērs Ihors Terehovs. Harkivas apgabala administrācijas vadītājs Oļehs Sinehubovs pavēstīja, ka vienā no triecieniem Harkivā iznīcināta izglītības iestāde, bet Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs pēc Krievijas trieciena paziņoja, ka Kijivai jāļauj iznīcināt militāros mērķus Krievijas teritorijā, lai novērstu šādas traģēdijas.

"Šodien Harkivā. Krievijas vadāmā aviobumba trāpīja daudzstāvu ēkai. Desmitiem ievainoto, tostarp bērni. Turpinās glābšanas darbi. Ievainotajiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība," pavēstīja Šmihaļs. "Lai novērstu šādas traģēdijas, Ukrainai ir jādod iespēja iznīcināt militāros mērķus Krievijas teritorijā. Tam ir nepieciešams vairāk ieroču un partneru apņēmība. Ir jāaptur terors un jāaizsargā mierīgo cilvēku dzīvības."